8 decembrie 2023
Chisinau
Vocea copiilor

Vacanța fără lectură nu are gust

Loading
Vocea copiilor Vacanța fără lectură nu are gust
Vacanța fără lectură nu are gust

 

 

centrul-eminescu

Foto: arhivă personală

„Copilăria este șuvoiul de apă care izvorăște limpede și curat din adâncurile ființei și la care omenirea aleargă fără încetare să-și potoleas­că setea idealurilor sale de dragoste, de bunătate, de frumusețe, de perfecțiune”, spunea Francesco Orestano.

 

Centrul Academic Internațional „Mihai Eminescu” continuă să sărbătorească Ziua Copiilor prin diferite lansări de carte în ca­drul Programului „Lecturile verii 2014”, cu genericul „Vacanța fără lectură nu are gust”. Invitați spe­ciali la spectacolul „După scumpa primăvară, dor îmi este și de vară” au fost copiii grupelor nr. 2, 7, 8, 10 ai Grădiniței nr. 40, împreună cu educatoarele Aurica Prodan, Anto­nina Donica, Maria Vitoroi și Vera Prohorov. Împletind muzica cu po­ezia, a ieșit o colaborare frumoasă cu conducătorul muzical Svetlana Ohladciuc, una dintre prezențele nelipsite de la manifestările orga­nizate de Centrul Academic „Mihai Eminescu”.

Organizatorii evenimentului i-au salutat pe toți cei prezenți cu multă căldură: „Bună ziua vară, bună ziua carte, bună ziua copii!”.

Cu aplauze frenetice a fost în­tâmpinată poeta și ziarista Angela Chicu, însoțită de cărțile copilări­ei „ABC, minienciclopedie pentru elevi”, în care sunt redate informații sumare despre animalele sălbatice din diferite țări, poezii, ghicitori, curiozități, imagini pentru colorat, dar și cartea „După soare fug și eu”, o călătorie în lumea naturii și a plaiului nostru moldav.

Scriitorul Gheorghe Postolache afirma la lansare: „Nu găsești un remediu mai bun pentru purifica­rea minților decât lectura povesti­oarelor Angelei Chicu”.

Micii poznași, care așteptau ne­răbdători să li se vorbească, au fost salutați de însăși autoarea cărții, Angela Chicu. Dânsa le-a citit poe­ziile „Cocoșul” și „Harababura”.

S-a cântat, s-au recitat poezii, s-au spus ghicitori, iar veselia și buna dispoziție a fost prezentă pe tot parcursul manifestării. Bian­ca Bandalac, o micuță talentată, a recitat poezia „Maimuța”, apoi toți copiii au fost invitați să admire picturile acesteia. La final, după ce au răsfoit volumele expuse pe un stand, „Cartea cu povețe-i plină, precum ziua de lumină” și „Mihai Eminescu – cel mai drag poet”, co­piii au mers afară pentru a-și ma­nifesta priceperea și talentul în de­sene la tema: „Copilărie – luncă de argint”, un joc al copilăriei care va rămâne mereu în inimile noastre.

 

Elena DABIJA,

directoarea Centrului Academic Internațional „Mihai Eminescu”

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand