4 martie 2024
Chisinau
Без рубрики

Lumea văzută prin ochii celor mici, minunată

Loading
Без рубрики Lumea văzută prin ochii celor mici, minunată
Lumea văzută prin ochii celor mici, minunată
concurs-desen

Foto: vocea.md

Comitetul sindical de la Centrala electrică cu ter­moficare nr. 2 (CET 2) din Chișinău a organizat, de Ziua Internațională a Co­pilului, un concurs pen­tru odraslele angajaților.

 

 

„Am dorit să consemnăm această zi într-un mod deo­sebit. Știm că tuturor copiilor le place să deseneze, așa că i-am îndemnat pe părinți să le aducă desenele și să le ex­punem în holul instituției”, a menționat Aleftina Hâncu, secretar al comitetului sindi­cal de la CET 2, membru al juriului. Concursul este pen­tru două categorii de vârstă: 5-7 ani și 8-12 ani.

În cadrul expoziției, numi­tă „Lumea văzută prin ochii copiilor”, au fost expuse pes­te 100 de desene. Fiind o te­matică foarte largă, fiecare a desenat ce i-a venit prin cap. Unii l-au desenat pe Iurie Gagarin, alții și-au pictat fa­milia, lanuri de grâu, mun­citori, oameni veseli, flori. „Am admirat desene foarte reușite. Se observă cu ochiul liber că micuții frecventează școli de pictură. Altele sunt mai simple, dar oricum sunt frumoase. Important e că toți au expus lucruri interesante, înseamnă că așa văd lumea – minunată”, a adăugat Alefti­na Hâncu.

Membrii juriului au o sarcină grea de îndeplinit. Aceștia au cerut ajutor de la toți angajații. Lângă stan­dul cu desene, a fost monta­tă o cutie. Fiecare desen are un număr. În timpul liber, angajații se apropie de panou, examinează lucrările și scriu pe o foiță numărul desenului care le-a plăcut mai mult și o aruncă în cutie. Învingător va deveni participantul care va aduna cele mai multe voturi din partea salariaților.

La ceremonia de premiere vor fi prezenți toți participanții. Cei mai mulți vor fi răsplătiți cu premii de va­loare. Evident, vor fi surprize plăcute și pentru ceilalți.

Expoziția nu a fost singu­ra activitate organizată cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului.

Pe 1 iunie, un grup de co­pii au fost în excursie la ceta­tea Tighina și la mănăstirea Chițcani. Momente plăcute îi așteaptă pe copii și la Tabă­ra de odihnă de la Vadul lui Vodă, care în curând își va deschide ușile pentru ei. În fiecare vară, aici se odihnesc până la 1.000 de copii.

Comitetul sindical de la CET 2 este unul foarte activ, care se străduiește să-i scoată pe salariați din rutina zilnică, organizând și pentru ei diver­se activități recreative.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand