27 februarie 2024
Chisinau
Social

Competitivitatea industriei IT va crește în următorii șapte ani

Loading
Social Competitivitatea industriei IT va crește în următorii șapte ani
Competitivitatea industriei IT va crește în următorii șapte ani
piraterie

Foto: softopirate.com

Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Co­municaţiilor (MTIC) a elaborat un proiect al Strategiei de creștere a competitivității industriei tehnologiei informației pentru anii 2014-2020.

 

 

Strategia urmăreşte formarea unei industrii IT competitive, bazată pe cunoaştere şi inovaţii, în care companiile să creeze valoare adăugată şi să ofere produse şi servicii complexe prin integrarea rezultatelor cercetării şi dezvoltării.

Proiectul determină locul industriei IT în lan­ţul valoric al sectorului tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor (TIC), descrie situaţia curentă şi provocările, care să fie abordate prin elaborarea şi implementarea politicilor publice. Totodată, docu­mentul formulează viziunea şi obiectivele, precum şi iniţiativele strategice pentru fiecare program, indicatori de evaluare şi monitorizare a creşterii industriei IT, etapele şi riscurile de implementare a strategiei.

În ultimii ani, sectorul TIC a înregistrat o dez­voltare rapidă şi a devenit unul de importanţă eco­nomică pentru Republica Moldova, cu un volum de 7,7 miliarde de lei în 2012 şi o cotă de 8,7 la sută în Produsul Intern Brut.

Proiectul Strategiei de creștere a competitivității industriei tehnologiei informației pe anii 2014-2020 a fost postat, pentru consultări publice, pe pagina web a MTIC.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand