27 februarie 2024
Chisinau
Economie

Perioada de înregistrare a unei afaceri trebuie să fie de cel mult 24 de ore

Loading
Economie Perioada de înregistrare a unei afaceri trebuie să fie de cel mult 24 de ore
Perioada de înregistrare a unei afaceri trebuie să fie de cel mult 24 de ore
inregistrarea-afacerii

Foto: wellnews.ru

Premierul Iurie Leancă a pre­zidat, recent, şedinţa Consiliului Economic de pe lângă prim-mi­nistru, la care au participat repre­zentanţi ai mediului de afaceri, a relatat Biroul comunicare şi rela­ţii cu presa al Guvernului.

 

 

Discuţiile s-au axat pe servi­ciile de înregistrare a agenţilor economici, prestate de Camera Înregistrării de Stat – calitatea, operativitatea şi preţul acestora, discuţia fiind concentrată pe pro­blemele relevate de reprezentanţi ai mediului de afaceri.

„Vreau ca cei care vor să-şi deschidă o afacere, atunci când vor ajunge la Camera Înregistrării de Stat, să fie trataţi frumos, peri­oada să dureze puţin, iar costurile aferente să fie mai mici”, a subli­niat şeful Guvernului.

Ministrul Justiţiei, Oleg Efrim, a anunţat că în curând va fi modi­ficat statutul Camerei Înregistră­rii de Stat, din întreprindere de stat în instituţie publică, ceea ce va permite o organizare mai efici­entă a instituţiei. În cadrul şedin­ţei, au fost lansate şi propuneri pentru simplificarea procedurilor de înregistrare a afacerilor, prin instituirea ghişeului unic. Astfel, antreprenorii nu vor mai trebui să se deplaseze la mai multe in­stituţii publice în procesul de în­registrare a afacerilor. Acest lucru va putea fi efectuat electronic, eli­minându-se necesitatea unor ser­vicii prestate acum contra plată.

Un obiectiv al Guvernului, rei­terat de vicepremierul Valeriu La­zăr, ministrul Economiei, este de a reduce perioada de înregistrare a afacerii la 24 de ore.

  
La același subiect
BNM prognozează o rată a inflației de 4-5% pentru 2024
Moldovenii nu prea se înghesuie să-și asigure pensii private: cauze și efecte
Moldovenii cheltuiesc pentru alimente mai mult decât pentru sănătate, odihnă și educație
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand