4 martie 2024
Chisinau
Без рубрики

Haiducii înving Ucraina cu bonus ofensiv

Loading
Без рубрики Haiducii înving Ucraina cu bonus ofensiv
Haiducii înving Ucraina cu bonus ofensiv
2

Foto: caftanat.wix.com/sport

Echipa națională de rugby a Republicii Moldova a învins cu 28 – 8 Ucraina la Chișinău, în penultima etapă a Cupei Europei pe Națiuni, divizia 1B, marcând patru eseuri, și a egalat în clasament lidera Germania.

 

 

Deși au câștigat cu punct de bonus, Haiducii au prestat un joc presărat de greșeli în fața unei echipe extrem de modeste, care însă a luptat din răsputeri pentru a împiedica Moldova să marcheze patru eseuri, ceea ce aproape a și reușit până cu trei minute înainte de final.

În urma victoriei de sâmbătă, fiind  totodată cea de-a şaptea victorie consecutivă, echipa condusă de Sergiu Moţoc a ajuns pe locul 25 în clasamentul mondial.

 

Citește și: Moldova a castigat, fara bonus ofensiv, partida din Polonia

 

Acum, Haiducii au două săptămâni să se pregătească de meciul cu Cehia, care este virtual retrogradată în grupa 2A, iar o victorie cu bonus nu pare a fi o problemă.

Singura șansă de calificare a Moldovei stă în capacitatea Suediei, clasată pe locul al cincilea în grupă, de a opri Germania să câștige cu bonus ofensiv, pentru că la egalitate de puncte și victorii – situația actuală din grupa 1B – se califică echipa cu diferența mai mare între punctele marcate și cele primite, adică Germania.

Cu alte cuvinte, Haiducii nu-și au soarta în propriile mâini.

 

rugby-moldova-ukraina

Foto: caftanat.wix.com/sport

 

Locul 1 în divizia 1B asigură calificarea în divizia 1A, alături de Georgia, România și Rusia și o șansă de calificare la Cupa Mondială din Anglia din 2015.

Câștigătoarea diviziei 1B urmează să întâlnească Olanda în deplasare pe 4 mai și, în caz de victorie Rusia pe teren propriu pe 24 mai. Câștigătoarea urmează apoi să joace o dublă manșă de recalificare, probabil cu Uruguay, care va determina cea de-a 20-a echipă calificată la Cupa Mondială.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand