27 februarie 2024
Chisinau
Cultura

Salonul Internațional de Carte pentru Copii şi Tineret

Loading
Cultura Salonul Internațional de Carte pentru Copii şi Tineret
Salonul Internațional de Carte pentru Copii şi Tineret
salonul-de-carte

Foto: moldexpo.md

În perioada 3 – 6 aprilie, micii cititori şi părin­ţii lor sunt invitaţi, la Moldexpo, unde va avea loc cel mai frumos eveniment dedicat cărții – Salonul Internațional de Carte pentru Copii şi Tineret.

 

 

Scopul acţiunii este de a susţine editarea şi difuzarea cărţii pentru copii şi tineri, promovarea cărţii de un înalt nivel artistic şi sprijinirea celor ce contribuie la crearea şi editarea publicaţiilor pentru copii.

Un juriu format din reprezentanţi ai uniunilor de cre­aţie, bibliotecilor şi ai publicului cititor va acorda premi­ile “Ion Creangă”, „Grigore Vieru”, „Igor Vieru”, “Cartea anului”, “Simpatia copiilor” şi altele.

Potrivit Claudiei Balaban, directoarea Bibliotecii Naţi­onale pentru Copii „Ion Creangă”, în cadrul salonului vor avea loc expoziţii, lansări de carte, de ilustraţii de carte în original.

Totodată, se va desfăşura simpozionul „Servicii inova­tive de bibliotecă pentru copii şi adolescenţi” şi Forumul copiilor-laureaţi ai Concursului Republican „Pagini din istoria familiei mele”.

La 20 de ani de la fondare, în semn de recunoștință și respect pentru cititorii care pun prețpe educație, Editura ARC va oferi fiecărui cumpărător cadou – o carte pentru copii.

Salonul Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret de la Chişinău a fost lansat în aprilie 1997.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand