4 martie 2024
Chisinau
Без рубрики

Șase lucruri pe care nu le știai despre iaurt

Loading
Без рубрики Șase lucruri pe care nu le știai despre iaurt
Șase lucruri pe care nu le știai despre iaurt
iaurt

Foto: ladynews.com.ua

Ne place iaurtul. De ce? Pen­tru că are un gust bun, nu are foarte multe calorii, este bine­venit nu numai la micul dejun, dar și ca gustare, poți pregăti o mulțime de rețete cu el și mai ales multe sosuri delicioase. Să nu uităm și de minunatele prăji­turi și torturi cu iaurt. Și pentru că asta este părerea noastră des­pre el, ne-am gândit că ar trebui să-l cunoaștem puțin mai bine. Am aflat câteva lucruri foarte in­teresante despre iaurt, iar astăzi vi le împărtășim cu drag.

 

 

1. Iaurtul datează din anii 5.000 – 6.000 I.Hr., vremuri în care ciobanii de atunci că­rau laptele în recipiente create din stomacul animalelor. Lap­tele păstrat astfel se închega și se transforma în iaurtul fără de care mulți dintre noi nu și-ar pu­tea închipui în ziua de azi micul dejun.

2. Potrivit unor legende, Gin­ghis Han, întemeietorul Impe­riului Mongol, și armata sa s-a hrănit un timp îndelungat doar cu iaurt. Interesant, nu-i așa?

3. Iaurtul este ideal pentru îngrijirea tenului. Acesta îl hrănește, îl curăță și îi redă stră­lucirea. Pentru a profita din plin de beneficiile sale, amestecați o cană de iaurt grecesc cu o ju­mătate de linguriță de ulei de măsline și o linguriță de miere. Aplicați masca pe față, lăsați-o să acționeze și clătiți cu apă din abundență după 20-30 de minu­te. Repetați procedeul, cel puțin o dată pe săptămână.

4. Iaurtul grecesc se nu­mără printre cele mai popu­lare tipuri de iaurt. Se pare că mai mult de o treime din iaurtul pe care îl găsim în supermarket­uri și magazine alimentare este preparat după rețeta grecească.

5. Iaurtul cu fructe a fost in­ventat în anul 1947 de către o celebră firmă producătoare de lactate, cu scopul de a-i încura­ja pe americani să consume mai des acest aliment.

6. Este numai bun pentru curățirea obiectelor din ala­mă. Trebuie doar să aplici iaurt pe acestea să acționeze timp de 15-20 de minute. Apoi mai trebu­ie doar să clătești obiectul cu pri­cina cu multă apă caldă. Șterge bine cu un prosop curat și ob­servă cum alama și-a recăpătat strălucirea.

 

Cunoaşteţi alte lucruri in­teresante despre iaurt? Scrie-ne la redacție pe adresa: info@vocea.md.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand