27 februarie 2024
Chisinau
Sport

Viorel Iordachescu s-a întors victorios de la Campionatul European

Loading
Sport Viorel Iordachescu s-a întors victorios de la Campionatul European
Viorel Iordachescu s-a întors victorios de la Campionatul European
viorel-iordachescu

Foto: ipn.md

Marele maestru Viorel Iordachescu s-a califi­cat pe locul 20 la Cam­pionatul European de Şah şi, astfel, va parti­cipa la Cupa Mondială, care se va desfăşura în 2015 la Baku, Azerbaidjan, transmite IPN.

 

 

Campionatul European a avut loc la Erevan, Arme­nia. Viorel Iordachescu a spus, într-o conferinţă de presă, că o fost o competi­ţie strânsă dat fiind faptul că majoritatea din cei 268 de participanţi au fost mari maeştri.

Viorel Iordachescu a început cu o victorie, dar mai târziu a suferit şi o în­frângere, în partida cu un şahist din Polonia. „Poate că acest insucces mi-a dat puteri. Jucam mai liniştit, calm şi astfel am obţinut rezultatul final. Pentru mine este un succes foarte mare, pentru că în ultimul timp m-am axat mai mult pe probleme organizato­rice, iar jocul a trecut pe planul doi”, a spus mare­le maestru. La campionat au mai participat încă doi şahişti din Moldova. Este vorba de marele maestru Dumitru Svetuşchin, care a ocupat locul 184, şi campi­onul RM, Liviu Cerbulen­co, locul 175.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand