11 decembrie 2023
Chisinau
Без рубрики

Sindicatele şi patronatele au făcut bilanţul negocierilor cu Guvernul

Loading
Без рубрики Sindicatele şi patronatele au făcut bilanţul negocierilor cu Guvernul
Sindicatele şi patronatele au făcut bilanţul negocierilor cu Guvernul
conferinat-comuna-cnsm-patronate

Foto: vocea.md

Mai multe rezultate obţinute în urma negoci­erilor purtate în 2013 cu Guvernul au fost anun­ţate, săptămâna aceasta, de reprezen­tanţii sindicatelor şi ai patronatului, în cadrul unei conferinţe de presă, organizată în comun. Cei doi parteneri de dialog social au făcut publice însă şi insuccesele cu care se confruntă în dialogul pe care îl au cu Guvernul.

 

Ei au calificat măsurile întreprinse de Executiv în urma negocierilor tri­partite drept insuficien­te pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri şi a condiţiilor de muncă şi de viaţă ale salariaţilor.

Preşedintele Confede­raţiei Naţionale a Sindi­catelor din Moldova, Oleg Budza, a remarcat că, cea mai importantă problemă care nu a fost rezolvată în 2013 ţine de majorarea salariului minim pe ţară şi a scutirii personale până la nivelul minimului de existenţă.

 

g_cnsm

Salariaţii din sectorul real trebuie să simtă că primesc salarii, dar nu impozite în plus

 

„Noi am înaintat cere­rea ca salariul minim să fie majorat până la 1700 de lei şi, luna trecută, au fost iniţiate negocieri în acest sens cu reprezen­tanţii patronatelor şi ai Guvernului. Ne aflăm în proces de negociere şi sperăm ca până la sfâr­şitul lunii ianuarie-înce­putul lui februarie curent să putem pune punct în această problemă atât de importantă pentru noi”, a menţionat preşedintele CNSM.

La rândul său, preşe­dintele Confederaţiei Naţionale a Patronatului, Leonid Cerescu, şi-a ex­primat speranţa că, în 2014, va fi semnat memo­randumul de colaborare între businessul legal şi Guvern, astfel climatul de afaceri va fi îmbunătăţit.

 

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand