27 februarie 2024
Chisinau
Cultura

“L-am gustat pentru prima dată şi mai vreau”

Loading
Cultura “L-am gustat pentru prima dată şi mai vreau”
tulburel-2013

Foto: Moldexpo

Sute de oameni au în­ceput a sărbători vi­nul moldovenesc pe 4 octombrie, cu un pahar de tulburel, la Moldexpo, unde s-a desfășurat Festivalul “Tulburel”.

 

Evenimentul s-a planifi­cat a fi o avanpremieră a Zilei Naţionale a Vinului. Vizitatorii au fost întâm­pinaţi cu vin de casă şi cu bucate tradiţionale.

Remediu contra frigu­lui de afară au fost horele, încinse în ritmuri populare de calitate.

La eveniment au venit turiştii, care la finele săptâ­mânii trecute împânziseră orașul. Aceştia au apreciat o dată în plus ospitalitatea moldovenilor.

Gustul tulburelului i-a cucerit pe toți deopotrivă: “Este extraordinar. L-am gustat pentru prima dată, şi mai vreau încă”, spune un cetățean venit din Ja­ponia.

 

tulburel-2013-2

Foto: Moldexpo

 

Pe teritoriul CIE ”Mol­dexpo”, decorat festiv cu această ocazie, vizitatorii au avut posibilitatea, timp de trei zile, să ia loc la me­sele aranjate sub o arcadă acoperită şi să guste din varietatea de bucate tradi­ţionale, savurând şi primul vin al acestei toamne, tul­burelul.

Fără a neglija savoarea deosebită a tulburelului, vizitatorii au putut gusta şi din faimoasele vinuri mature moldoveneşti de la producători cunoscuţi ca Chateau Vartely, Cricova, Еuro-Alco, Vinăria Mileş­tii Mici, Albăstrele Wines, Orhei-Vin, Ampelos, Fau­tor, Mold-Nord, BASAVIN & Co şi mulţi alţii. Au fost prezenţi la festival şi viti­cultorii individuali, delec­tând vizitatorii cu minuna­tele vinuri de casă.

Organizatorii sunt siguri de faptul că festivalul va deveni o tradiţie. “Am pus accent pe vinul nou. Vinul nou îl putem degusta şi e o tradiţie populară, o dată în an şi într-un timp foar­te restrâns. Are excelente calități curative”, a decla­rat directorul Moldexpo, Arcadie Andronic.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand