21 februarie 2024
Chisinau
Social

Datele despre beneficiarii ajutorului social, într-un sistem informaţional automatizat

Loading
Social Datele despre beneficiarii ajutorului social, într-un sistem informaţional automatizat
sia

Foto: pilgrimsoftware.com

Începând cu luna septembrie, datele despre beneficiarii ajutorului social din Moldova vor fi păstrate într-un sistem informațional automatizat ”Asistența Soci­ală”. Despre aceasta a comunicat în cadrul unui briefing, ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Valentina Buliga.

 

Potrivit ei, sistemul presupune o bază de date care va include toți beneficiarii de ajutor social din țară. ”Scopul principal al proiectului este utilizarea tehnologiilor moderne în sistemul de alocare a ajutorului social, care include plăți și servicii sociale”, a spus ministrul.

Fiind întrebată de reporterul Agenției ”INFOTAG” despre mecanismul de deter­minare a persoanelor în drept să beneficieze de ajutor din partea statului, Valentina Bu­liga a remarcat că, acum, beneficiarii nu vor mai fi nevoiți să adune certificate de la diferite instituții. ”Va trebui doar să se adreseze asistentului social după locul de trai. Ultimul, având la dispoziție baza de date va determina legalitatea cererii și mă­rimea alocației care se cuvine. Sistemul va înlesni atât procedura de colectare a do­cumentelor, cât și activitatea asistenților sociali”, consideră Buliga. Ea a comunicat că creditul de 1,2 mil. dolari, oferit pentru realizarea proiectului, a fost oferit de Ban­ca Mondială. În cadrul proiectului, au fost instruiți să lucreze cu sistemul de date 1,2 mii de specialiști din raioanele și munici­piile țării. În teritorii au fost instalate 205 computere și toate direcțiile de asistență socială sunt asigurate din punct de vedere tehnic, inclusiv, au conectare la Internet.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand