5 martie 2024
Chisinau
Social

Premierul propune să fie instituită o nouă sărbătoare

Loading
Social Premierul propune să fie instituită o nouă sărbătoare
guvernul

Foto: diez.md

Premierul Iurie Leancă a propus ca pe 28, 29 şi 30 august în Republica Moldova să fie sărbătorite Zilele Di­asporei. Iniţiativa a fost lansată în mesajul său de felicitare cu prilejul Zilei Independenţei.

 

„Vin cu propunerea să organizăm în anul viitor, pentru prima dată în istorie, Zilele Diasporei în Republica Moldova şi cred că perioada 28-30 august ar fi cea mai potrivită”, se spune în mesajul prim-ministrului.

Iurie Leancă a menţionat că Biroul pentru Relaţii cu Diaspora, care şi-a în­ceput activitatea în acest an, a desfăşurat numeroase activităţi culturale cu partici­parea diasporei moldoveneşti, a realizat un program pentru copiii conaţionalilor noştri stabiliţi peste hotare, contribuie împreună cu alte instituţii la protecţia socială şi dezvoltarea economică a mi­granţilor moldoveni.

Premierul a precizat că în mai multe oraşe din diverse ţări, acum, dar şi mai târziu, în septembrie şi octombrie, am­basadele, consulatele şi comunităţile de moldoveni vor organiza manifestări de celebrare a Zilei Independenţei. Iurie Leancă i-a îndemnat pe cei din diaspo­ră să participe la aceste acţiuni „pentru a onora originea, memoria şi aspiraţiile noastre comune.”

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand