4 martie 2024
Chisinau
Vocea copiilor

Scrisoare către bunici

Loading
Vocea copiilor Scrisoare către bunici

„Cine nu are bunici, să şi-i cumpere…”. Parafrazând renumi­ta zicală, cam acesta a fost mesajul tuturor copiilor care şi-au declarat dragostea faţă de bunici în cadrul concursului cu genericul „Scrisoare către bunici”. Iată câteva crâmpeie din scrisorile copiilor, sosite în adresa organizatorilor – Federaţia Sindicatelor din Comunicaţii (FSCM).

 

„Bună ziua, bunicilor!

Voi sunteţi pentru mine mai mult decât părinţi. Viaţa mea fără voi, fără ograda voastră plină de orătănii, nu ar avea sens. Vacanţa mare este întotdeauna ideală la bunici. Doar voi aveţi cele mai dulci fructe. La voi întotdeauna este un aer proaspăt, o grădină frumoasă şi verde, o linişte îngerească, iar serile petrecu­te alături de voi, privind la stele, pot fi doar vise pentru cineva.”

 Mihaela Oleacu,

13 ani, CPTP

 

„Bună ziua, scumpa mea bunicuţă Maria!

De-ai şti cât de mult îmi lipseşti?… Nu am dovedit să-ţi spun cât de mult te-am iubit şi te-am stimat. De când ai plecat de prin­tre noi, mi-e foarte greu să-mi exprim sentimentele faţă de ma­tale. Ştiu că ţi-ai ales o nouă casă, o altă familie. Cine îţi spune acolo să te mai odihneşti şi să nu mai lucrezi atâta? Bunicuţo, vino măcar în vis şi îndrumează-mă în viitor, spune-mi o cale mai uşoară, doar ştii că sunt bolnavă şi cât de mult am suferit, câte operaţii am avut, ştii numai matale, mama şi bunul Dum­nezeu…”

Magdalena Lefter,

16 ani, CP Rezina

 

„Scriu cu lacrimi în ochi, şi vreau să vă spun că îmi lipsiţi enorm. Nu v-am văzut demult şi ştiu că încă o viaţă ne mai des­parte, dar vă simt atât de mult absenţa…..Mi-e dor de zâmbetul vostru ce îmi făcea ziua mai frumoasă, de glasul dojenitor atunci când ieşeam din cuvânt, dar totodată atât de milos şi tandru.”

Ana-Maria Scaun,

9 ani, Î.S CRIS Registru, SEDP Dubăsari

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
1
Comentează
  • Catalin
    22.09.2016

    Dragi bunici, Cu inceperea vacantei de vara ,va anunt ca imi doresc , daca voi sunteti de acord ca sa vin la voi o saptamana impreuna cu mama ,tata si fratele meu,sa mai vedem ce mai faceti
    cu drag de la Catalin

Citește și
slot thailand