9 decembrie 2023
Chisinau
Vocea copiilor

Premiul I şi bronz ciocolatiu în Bulgaria

Loading
Vocea copiilor Premiul I şi bronz ciocolatiu în Bulgaria
ansamblu de dans

Foto: arhivă personală

Ansamblul de dans popular “Busuiocul” de la Liceul Teoretic “Mihai Viteazul” din capitală, condus de către coregraful Mihai Chiriac a re­venit zilele acestea din Bulgaria cu Premiul I la Festivalul-concurs internaţional pentru copii şi tineret “Iarmarocul talentelor”. Adolescenţii, majoritatea absolvenţi ai clasei a IX-a se declară mulţumiţi că, deşi stresaţi că au plecat în tur­neu fără să-şi cunoască notele la examene, au reuşit să ridice juriul festivalului şi publicul în picioare la prezentarea renumitei suite, de şapte minute.

 

Este o practică pentru elevii mai multor licee cu profil coregrafic din ţară să înceapă vacanţa mare cu un sejur în Bulgaria. Copiii merg acolo să se odihnească, dar şi să participe la Festivalul-concurs “Iarmarocul talentelor”, organizat la „Nisipurile de Aur” în Bulgaria.

Mihai Chiriac, conducătorul artistic al ansam­blului “Busuiocul”, spune că pregătirile pentru acest festival încep, de regulă, încă în luna martie: “După ce adunăm trofeele la festivalurile şi concur­surile din ţară, mergem şi peste hotare”, zâmbeşte renumitul coregraf, pe care tinerii pur şi simplu îl adoră.

Dacă micuţii din componenţa ansamblului au mers în Bulgaria fără griji, majoritatea fiind însoţiţi de părinţi, atunci absolvenţii clasei a 9-a au plecat imediat după ultimul examen şi stăteau mai mult în aşteptarea mesajelor de acasă. Au lăsat grija listelor pe seama rudelor şi prietenilor.

Chiar şi aşa au reuşit să-şi ia porţia de bronz cio­colatiu, distracţie, voie bună şi un Premiu I în por­tofoliul performanţelor.

„Am ridicat juriul în picioare”, a fost mesajul tri­mis celor dragi imediat după festivitatea de încheie­re a festivalului şi înmânare a premiilor.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
1
Comentează
  • radu
    23.08.2013

    cea mai inalta fata, este sora mea, ma mandresc cu ea 😉

Citește și
slot thailand