8 decembrie 2023
Chisinau
Без рубрики

Tinerii sindicalişti spun „NU MUNCII LA NEGRU”

Loading
Без рубрики Tinerii sindicalişti spun „NU MUNCII LA NEGRU”
flash-mob

Foto: Ghenadie Zlatin

Pentru începutul zilei de joi, 23 mai, Fe­deraţia “SINDICONS” a preconizat un marş de solidaritate cu genericul „Suntem pentru o muncă decentă și un trai decent”. Din cauza ploii marşul a fost amânat. Acesta va avea loc pe 7 iunie, de Ziua Sindicalistului. “Ac­ţiunea a fost amânată, şi nu contra­mandată. La 7 iunie vom demonstra că sindicatele ştiu să se facă auzite”, a menţionat preşedintele Federaţiei “SINDICONS”, Victor Talmaci.

 

Coloana manifestanţilor, de circa 100 de persoane, urma să pornească din scuarul Casei Sindicatelor (str. 31 august 1989, 129) și să se deplaseze spre Piața Marii Adunări Naționale (PMAN). Deşi marşul a fost amânat, flash-mob-ul a avut loc în ciuda tim­pului nefavorabil de afară. Membrii Consiliului Organizaţiei de Tineret din cadrul Federației „SINDICONS” au impresionat publicul prezent prin originalitate şi îndârjirea cu care vor să lupte pentru dreptate. Astfel ei au organizat acţiunea chiar în holul Ca­sei Sindicatelor.

 

 g_cnsm

“NU MUNCII LA NEGRU”, astfel de lozinci au scandat tinerii sindica­lişti.

 

Pentru organizarea acţiunii au fost antrenaţi aproximativ 20 de ti­neri, membri ai Consiliului de Tineret din cadrul Federaţiei “SINDICONS”. “Această acţiune merită cele mai mari note, noi suntem pentru aceea ca omul muncii să trăiască în condiţii decente. Voi urmăriţi acelaşi scop, de aceea noi astăzi vom vedea cum să fa­cem posibil acest lucru din punct de vedere profesional şi corect”, a menţi­onat preşedintele CIS “STROITELI”, Ghenadii Arjanov. Domnia sa a mai urat Federaţiei “SINDICONS” mari succese şi cât mai mult curaj în lupta pentru o muncă şi un trai decent.

Pentru flash-mob tinerii sindica­lişti au depus un efort maxim pentru a-i impresiona pe oaspeţii din străi­nătate. „Acest flash-mob a fost iniţiat pentru a demonstra că noi, tinerii, spunem un mare NU muncii la ne­gru. Dacă e să priveşti obiectiv, atunci la noi în ţară observi doar sărăcie. Preţurile sunt exagerat de înalte, sa­lariile sunt foarte joase. Şi în final se vede doar sărăcia care este generată de munca la negru. Aceasta persistă pretutindeni în ţara noastră”, a menţi­onat Tudor Rusu, specialist principal pentru securitate şi sănătate în muncă din cadrul Federaţiei „SINDICONS”. „Odată am realizat un studiu şi am observat că fiecare al treilea munci­tor lucrează la negru. De asta aşi vrea să mă adresez guvernanţilor. Poate ajunge să ne luptăm pentru fotolii şi scaune, e timpul să ne întoarcem că­tre populaţie. Să aducem un echilibru între preţuri şi salarii”, a mai opinat Tudor Rusu.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand