21 august 2019
Chisinau
Varia

Ziua Învierii Domnului – bucuria învingerii binelui asupra răului

Loading
Varia Ziua Învierii Domnului – bucuria învingerii binelui asupra răului
Ziua Învierii Domnului – bucuria învingerii binelui asupra răului
agios-spyridon.ru

„Îngerul a strigat celei pline de har: Curată Fecioară, bucură-te! Şi iară zic: bucură-te, că Fiul tău a înviat a treia zi din mormânt şi pe morţi i-a ridicat. Popoare, veseliţi-vă!”

(Din Catavasiile învierii)

Învierea Domnului reprezintă cel mai mare eveniment din istoria creştinătăţii, care a dat oamenilor posibilitatea Mântuirii şi care stă la temelia credinţei şi a Bisericii Creştine. Învierea Domnului este o sărbătoare care se transmite din generaţie în generaţie ca un izvor de apă vie. Întruparea şi Învierea Fiului lui Dumnezeu sunt funda­mentale pentru viaţa oricărui om, deoarece reprezintă începutul şi temeiul mântuirii noastre, prin care a fost distrusă moartea.

Biruinţa lui Hristos este sin­gura biruinţă întru care se poate bucura întreaga lume, chiar de la începuturi până la sfârşit.

Ziua învierii Domnului ne con­feră bucuria învingerii binelui asupra răului. Adevărul a învins minciuna. Nevinovăţia a învins păcatul. Durerea s-a schimbat în bucurie. Bunătatea a învins rău­tatea. Învierea a învins moartea. Numim această sărbătoare „Paşti” după cuvântul grecesc care în­seamnă „trecere”, fiindcă aceas­ta este ziua în care Dumnezeu a adus la început lumea, dintru ne­fiinţă întru fiinţă.

În Sărbătoarea Paştelui, noi, creştinii, retrăim o bucurie veche de 2000 de ani, care a izbucnit pe neaşteptate în faţa unui mormânt găsit gol. Acea zi părea destinată tristeţii şi doliului, din cauza mor­ţii lui Isus. Dar, deodată, s-a um­plut de bucurie.

De atunci a început să prin­dă contur tot mai clar planul lui Dumnezeu, Vestea cea bună, și anume că El ne iubește și vrea să ne mântuiască pe noi, toți oame­nii, prin Fiul său care a murit și a înviat.

Credem și mărturisim că în Isus Hristos, în întruparea sa, în crucea și învierea sa ni s-a descoperit Fața lui Dumnezeu; că în El, Dumnezeu este prezent în mijlocul nostru, ne unește și ne conduce spre sco­pul nostru, spre iubirea veșnică. Credem și mărturisim că Duhul Sfânt ne dă cuvântul adevărului și ne luminează inima. Dumnezeu ne-a dat lumina adevărului.

Îi mulțumim lui Isus Înviat din morți că prin puterea cuvântului său ne conduce spre calea cea dreaptă! Și-l mai rugăm să ne facă pe toți oameni ai luminii, pli­ni de focul iubirii sale!

 

Vă dorim tuturor din toată ini­ma Sărbători Pascale binecuvân­tate! Hristos Cel Înviat să vă dăru­iască sănătate, liniște, pace și bu­curie!

 

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com