15 decembrie 2019
Chisinau
Fără categorie

Vine Vacanța Mare!

Loading
Fără categorie Vine Vacanța Mare!
Vine Vacanța Mare!
ultimul-sunet

Foto: dubasari.md

Oricare ar fi situația în țară, oricâte probleme ar măcina societatea, există câteva zile – la sfârșitul lu­nii mai și prima zi din vară – când toată lumea e vese­lă, fericită, și cei mari, și cei mici! Fiindcă e ultimul clopoțel la școală, când instituțiile de învățământ zumzăie de copii îmbrăcați de sărbătoare, cu flori înmână, după care vine Vacanța Mare! Și mai e și Ziua lor, serbată de în­treaga lume, când părinții sunt gata să-și pună pie­lea-n saramură numai să le facă hatârul celor pe ca­re-i iubesc ca pe ochii din cap – de, ei sunt urmașii care le vor duce numele și speranțele de realizare mai departe!

 

 

Pentru cei mai măricei încep examenele, de pro­movare sau de absolvi­re. Cei care nu mai au de învățat sunt cu gândul la distracții. Și uite aici vine examenul cel mare pen­tru părinți, pentru cei care sunt responsabili de odih­na de vară a copiilor. Fi­indcă aceștia o merită din plin, după ce au muncit un an întreg și au stat cu burta pe carte!

Anual, CNSM, împreu­nă cu diverse ministere, se implică intens în pregăti­rea taberelor pentru sezo­nul de odihnă şi întremare. Anul trecut, comisia res-pectivă a examinat 40 de cereri depuse de instituţiile de resort pentru organiza­rea odihnei copiilor.

 

g_vc

Este un examen pentru părinți, pentru cei care sunt responsabili de odihna de vară a copiilor

 

Sindicatele pregătesc totodată și propriile baze de odihnă pentru copii. În gestiunea CNSM se află trei obiective de acest gen: „Campingul din Vadul lui Vodă”, „Perlele Nistrului” (Vadul lui Vodă) şi „Dum­brava Albă” (Bălţi). Acestea se află într-o stare excelen­tă. În ultimii ani, sindica­tele au investit în moderni­zarea lor peste 10 mln. de lei. Aici sunt organizate şi echipate terenuri de sport, piscine, tot ce este necesar pentru o odihnă plăcută și benefică sănătății. Bazele de odihnă care aparţin sin­dicatelor pot găzdui simul­tan circa 1300 de copii. Pe parcursul verii, în taberele de odihnă ale confederaţiei se pot odihni nouă mii de copii.

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com