21 august 2019
Chisinau
Social

Uzbekistan, o țară cu politica socială bine pusă la punct. Ce ar putea prelua Moldova

Loading
Social Uzbekistan, o țară cu politica socială bine pusă la punct. Ce ar putea prelua Moldova
Uzbekistan, o țară cu politica socială bine pusă la punct. Ce ar putea prelua Moldova
личный архив

Mai mult de jumătate din po­pulaţia de pe glob (55 la sută sau 4 mlrd. de oameni) nu au nici un fel de facilităţi sociale şi doar 29 la sută dintre oamenii de pe mapamond beneficiază de servicii sociale complexe. Date în acest sens au fost pre­zentate recent la Taşkent, în ca­drul Conferinţei internaţionale „Strategia de acţiuni şi o poli­tică socială puternică: practica internaţională şi experienţa Uzbekistanului”.

Potrivit datelor Organizaţiei In­ternaţionale a Muncii (OIM), nu au acces la servicii medicale 22% din populaţia globului din mediul ur­ban şi 56 la sută dintre oamenii de la sat. Serviciile medicale de lungă durată, de care au nevoie în special persoanele în etate, sunt inaccesi­bile doar pentru 48 la sută din po­pulaţia Terrei.

Doar 35 la sută dintre copiii din lume au acces real la protecţie so­cială, în timp ce 1,3 mlrd. de copii nu beneficiază de astfel de servicii. Numai 41% dintre mamele care au nou-născuţi primesc indemnizaţii pentru maternitate, de indemniza­ţii de şomaj beneficiază 22 la sută dintre persoanele aflate în căuta­rea unui loc de muncă, iar alocaţii pentru dizabilitate primesc doar 28% dintre persoanele cu nevoi speciale.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com