Un primar merge periodic la muncă peste hotare ca să-şi întreţină familia

Galina Munteanu
Vocea Poporului, 25.01.2018

   

campinatv.ro

campinatv.ro

 

„Hai că am făcut-o şi pe asta! O provocare pentru mine, pentru cei dragi, dar, în acelaşi timp, o experiență nouă pe care sute de zaimeni şi milioane de moldoveni o trăiesc zilnic”, scria câteva luni în urmă pe o rețea de socializare primarul satului Zaim, raionul Căușeni, Ion Veste.

 

Ca să-și întrețină familia, acesta este ne­voit să meargă în concediu la muncă pes­te hotare. „Greu departe de casă, dar mai greu acasă, când vine iarna şi nu ştii cum să împarți două salarii de bugetari, fie unul dintre ei şi primar, la cheltuielile pentru ser­viciile comunale… că de altceva oricum nu ajunge. Merg o lună-două la muncă peste hotare, îmi fac ceva bani și am de trecut iarna acasă”, ne spune primarul din Zaim.

Acesta susține că nu o dată soția i-a spus să abandoneze primăria și să meargă toți peste hotare, însă Ion Veste crede că va veni poate și vremea când lucrurile se vor aranja la locul lor și nu va fi nevoit să ia calea străinătății să câștige un ban.

„De șase ani sunt primar și, cum am lo­cuit în 24 de metri pătrați cu familia, patru persoane, așa locuiesc și azi. Greu şi acolo unde se fac banii – 10 ore zilnic, intens, dur, cu mici momente de respiro la amiază, cu peisaje încântătoare în jur, cu satisfacția pe care o ai seara când calculezi banii câştigați şi cu un dor nebun de casă şi de cei de aca­să”, susține Ion Veste.

 

Salariile mici alungă angajații buni

 

Din cauza salariilor mici, primarii nu-și pot permite să ia la lucru angajați care cu­nosc o limbă străină, să angajeze oameni competenți sau să-i păstreze pe cei vechi.

„În ultimii trei ani, am pierdut 

patru angajați. Contabila a plecat la muncă în An­glia, perceptorul fiscal – în Israel, iar acum și șoferul și-a luat câteva luni pe contul propriu să meargă la muncă în Anglia să câștige niște bani”, ni se plânge Ion Veste.

Două mii de lei sau mai puţin de o sută de euro – acesta este salariul la care poa­te spera un jurist sau un inginer cadastral care se angajează într-o primărie sătească. Un primar sau un viceprimar, în funcţie de vechimea în muncă, ridică lunar între trei şi cinci mii de lei.

„Şi în aceste condiţii sunt nevoiţi să ple­ce peste hotare pe un termen îndelungat sau de scurtă durată. Noi am avut un spe­cialist foarte bun care şi-a luat concediu pe un an de zile şi a plecat în Israel. Sper că va reveni la muncă. E foarte complicat. În primul rând, e foarte mare presiunea bi­rocratică, toată lumea simte politizarea”, susține primarul orașului Cimișlia, Gheor­ghe Răileanu.

Primarul de la Cimişlia regretă că ac­tuala legislație nu permite edililor-șefi să acorde sporuri salariale pentru angajați. Mai mult, au fost situații în care angajații erau siliți să returneze sporurile primite pentru eficienţa în muncă.

 

Fenomen care ia amploare

 

Potrivit lui Viorel Furdui, director execu­tiv al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), reprezentanții puterii centrale deseori insistă că majorarea sala­riilor ar trebui să fie precedată de reforma administrativ-teritorială. O abordare ne­justificată, crede Viorel Furdui.

„Problema în Republica Moldova nu re­zidă în faptul că avem primării prea multe sau avem prea mulți funcționari la nivel lo­cal. Dimpotrivă, este un deficit foarte mare de specialiști. Problema în Republica Mol­dova este în faptul că avem un sistem de salarizare excesiv de centralizat. Chiar dacă primăriile lucrează bine şi au venituri pro­prii, chiar conform sistemului existent, ele nu pot să aibă un mecanism propriu de sti­mulare a specialiștilor şi chiar de atragere a unor specialiști buni”, susține directorul executiv al CALM.

Viorel Furdui se întreabă dacă este oare normal ca primarii cu mai multe manda­te și cu realizări pe potrivă în dezvolta­rea localităților lor să decidă să plece din funcție sau să-și ia concediu ca să mun­cească la „negru” pe meleaguri străine pentru a putea asigura un trai normal co­piilor lor.

„De altfel, acesta este un fenomen care ia amploare în societatea noastră. Un pri­mar excepțional, aflat la al patrulea mandat și care și-a dedicat toată viața comunității, a atras investiții de milioane în dezvoltarea localității sale, mi-a povestit că a fost nevo­it să folosească banii adunați de cei patru copii care au mers cu colindatul pentru ca să plătească serviciile comunale”, susține Viorel Furdui.

Amintim că, recent, CALM a solicitat, printr-o scrisoare deschisă adresată pre­şedintelui Parlamentului, Andrian Candu, premierului Pavel Filip şi tuturor liderilor partidelor şi fracţiunilor parlamentare să vină cu măsuri urgente pentru redresa­rea situaţiei „deplorabile şi inaccepta­bile care persistă în domeniul salarizării în administrațiile publice locale de la pro­clamarea independenței Republicii Mol­dova”.

 

Versiunea completă a articolului este disponibilă doar pentru abonații ziarului "Vocea poporului"!
Abonamentul poate fi perfectat în cadrul redacției ziarului: str. 31 august 1989, 129, etajul IV, mun. Chisinau, MD-2012, tel:. 373 (22) 23 40 93, tel / fax:. 373 (22) 23 41 96, precum și la întreprinderile: Posta Moldovei SA, Moldpresa SA, Pressinform-Curier. Detalii aici.