18 august 2019
Chisinau
Social

Un nou accident la Teatrul de Operă şi Balet

Loading
Social Un nou accident la Teatrul de Operă şi Balet
Un nou accident la Teatrul de Operă şi Balet
wikimedia.org

Un accident recent soldat cu decesul unui salariat de la Teatrul de Operă şi Balet din Chişinău este cercetat în pre­zent cu participarea inspecto­rilor de muncă ai sindicatelor de comun acord cu reprezen­tanţii Inspectoratului de Stat al Muncii.

Este primul incident de acest fel elucidat cu implicarea experţi­lor sindicali după ce, începând cu 15 iunie curent, atribuţia de cer­cetare a accidentelor de muncă, ce nu a mai fost exercitată de nici o structură de stat din octombrie 2017, a fost atribuită din nou In­spectoratului de Stat al Muncii.

Salariatul de la Teatrul de Ope­ră şi Balet se deplasa înainte de accident pe scena instituţiei şi, din cauze necunoscute încă, a căzut în fosa orchestrei de la o înălţime de aproximativ doi metri şi, în urma impactului, a decedat. Viorel Guja, şef adjunct al Inspec­toratului Muncii al Sindicatelor, a precizat că incidentul a avut loc în timpul orelor de program, iar bărbatul, de vârstă pensionară, exercita funcţia de şef al Serviciu­lui intern de securitate şi sănătate în muncă.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com