20 aprilie 2024
Chisinau
Без рубрики

„Transfer de abilităţi practice pentru negocierile colective”

Loading
Без рубрики „Transfer de abilităţi practice pentru negocierile colective”
„Transfer de abilităţi practice pentru negocierile colective”

 

 

brosura-sindicons

Foto: vocea.md

O broşură cu denumirea sus-menţionată a fost scoa­să de sub tipar, recent, de Federaţia Sindicatelor din Construcţii şi Industria Materialelor de Construc­ţie „Sindicons”.

 

În broşură sunt descrise as­pecte precum: noţiuni generale, structura procesului de negoci­ere, părţile participante, stadiile negocierilor colective, precum şi descrierea mai multor tipuri de strategii ale negocierilor.

De asemenea, sunt incluse şi noţiuni de utilizare a unor manevre şi stratageme, trucuri practice şi tehnici de încheiere a negocierilor. Autorii publicaţi­ei au făcut şi o descriere a unor greşeli comune ce pot fi evitate.

Preşedintele „Sindicons”, Victor Talmaci, precizează că, în activitatea sa cotidiană, acest sindicat de ramură militează pentru promovarea, dezvoltarea şi consolidarea dialogului social la toate nivelurile. Scopul aces­tui proces este de a asigura dez­voltarea întreprinderilor şi pros­perarea tuturor angajaţilor prin implicarea activă a acestora.

Dezvoltarea încrederii şi a înţelegerii între negociatorii res­ponsabili ar trebui să constituie baza accelerării procesului de prevenire şi soluţionare a con­flictelor, prin implicarea parte­nerilor sociali de toate niveluri­le.

O practică adecvată în nego­ciere va veni în sprijinul unei întreprinderi ce se angajează în realizarea celor mai înalte trep­te ale calităţii, productivităţii şi competitivităţii. Aceasta le va da partenerilor sociali posibilitate să reacţioneze rapid la schimbă­rile pieţei şi la progresul tehnolo­gic, în avantajul companiilor şi al angajaţilor lor.

Materialul este elaborat pen­tru a ajuta partenerii sociali să însușească o înţelegere a artei negocierii şi pentru a le dezvolta persoanelor implicate calităţile necesare participării eficiente în procesul de negociere a contrac­tului colectiv de muncă, spre be­neficiul tuturor.

Broşura a fost editată cu su­portul financiar al Confedera­ţiei Internaţionale a Lucrători­lor din Construcţii şi Industria Lemnului (BWI) în cadrul unui mini-proiect implementat pe parcursul anului curent. Acesta prevede, de asemenea, sprijin în organizarea unor seminare pe diferite teme pentru membrii de sindicat.

„Sindicons” este afiliată la Internaţionala Constructorilor

BWI la nivel internaţional din 1994. BWI îşi are sediul la Ge­neva şi întruneşte 28 de sin­dicate de ramură cu un număr total de 12 milioane de membri din 130 de ţări. Sindicatul con­structorilor din Moldova a fost fondat pe 19 decembrie 1905 şi dispune de o experienţă de mai mult de un secol în promovarea şi apărarea drepturilor şi a inte­reselor salariaţilor din ramura construcţiilor.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand