26 ianuarie 2020
Chisinau
Fără categorie

Tot mai mulți tineri devin membri de sindicat

Loading
Fără categorie Tot mai mulți tineri devin membri de sindicat
Tot mai mulți tineri devin membri de sindicat
tineri-sindicate

Foto: vocea.md

Tinerii sunt instruiți constant despre ro­lul sindicatelor în societatea modernă. În acest scop, la Școala profesională tehnică nr. 10 din Chișinău, subordonată Ministe­rului Educației, au fost recent într-o vizită Vasile Patrașcu, consilier al președintelui Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, și Tatiana Marian, absolventă a Școlii sindicale. Scopul acestui eveniment a fost de a le vorbi învățăceilor despre organizațiile sindicale, rolul acestora într-un colectiv de muncă, pe cine și cum apără ele, avantajul de a deveni membru de sindicat.

 

„Acolo unde există organizație sindicală, nu există economie subterană, sunt create condiții de muncă sănătoase, salariații beneficiază de toate drepturile garantate de Codul muncii și de Contractul colectiv de muncă, negociat cu angajatorul etc. Orice cetățean are dreptul, conform articolului 42 din Constituție, de a întemeia şi de a se afilia la sindicate pentru apărarea intereselor sale. În plus, le-am mai spus elevilor că, urmărind emisiunea „Dialog social” și citind ziarul „Vocea poporului”, pot afla lucruri utile, importante despre activitatea sindicală din Moldova. Elevii au ascultat cu mare atenție mesajul nostru. A fost îmbu­curător faptul că, la final, majoritatea elevilor au de­pus cereri de intrare în sindicat”, a menționat Vasile Patrașcu.

Tatiana Marian, la rândul ei, a avut ocazia să im­plementeze în practică cunoștințele obținute la Școala sindicală. „A fost primul imbold dat acestor tineri care în curând se vor încadra în câmpul muncii și trebuie să cunoască faptul că sunt protejați fiind membri de sindicat”, a menționat Tatiana Marian.

Această întrunire face parte dintr-un ciclu de între­vederi cu genericul „Ora sindicală”. Urmează alte școli, alte întâlniri cu elevii, viitori angajați și membri de sin­dicat. Mesajul sindical trebuie dus peste tot în țară, au adăugat interlocutorii noștri.

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com