23 august 2019
Chisinau
Social

Tinerii sunt gata să facă sacrificii pentru un post de muncă cu un salariu decent

Loading
Social Tinerii sunt gata să facă sacrificii pentru un post de muncă cu un salariu decent

O treime dintre tineri sunt gata să renunțe la timpul liber pentru a lucra peste program, cu un salariu nu neapărat mare, dar pentru a avea posi­bilitatea de creștere în carieră. 35% sunt dispuși spre „fapte eroice” în numele carierei, în timp ce 24%, probabil, nu ar accepta nici un sacrificiu pentru carieră. Acestea sunt datele unui sondaj de opinie realizat recent de o Companie de consultanță în marketing strategic, cercetări de market­ing și sociale din țară.

Tinerii sunt gata să facă sacrificii pentru un post de muncă cu un salariu decent

teamenergy.com

Cine sunt dispuși să renunțe la sacrificii

În sondaj, tinerii au fost întrebați în ce măsură, pe o scară de la 1 la 10, ar fi dispuși să sacrifice timpul pentru o creștere în carie­ră, dacă 1 înseamnă „cu cât mai puțin de lucru, cu atât mai bine” și 10 – „sunt gata să sacrifice tim­pul liber pentru a lucra peste pro­gram, să învețe, chiar și cu un sa­lariu mai mic de la început pentru a crește în carieră”.

Majoritatea respondenților își dau seama că în viața asta puține lucruri le primești fără plată și au ales note mai mari de 5. Cu toate acestea, înțeleg că un an­gajator ar prefera să nu aibă de a face cu acei care au ales note între 5 și 8, care mai curând ara­tă că acest om probabil ar veni la serviciu la timp, ar face ceea ce i se spune, dar nu ar depune prea mare efort. Iar acei care au pus note de 9 și 10, posibil, ar putea fi considerați cei mai ambițioși, care sunt gata să renunțe la timpul li­ber pentru a lucra peste program și să învețe, satisfăcându-se cu un salariu mai mic decât cel dorit de la început, în speranța că, odată cu creșterea în carieră, va spori și recompensa.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com