17 septembrie 2019
Chisinau
Fără categorie

Tinerii sindicaliști, solidari și la „Ora Planetei”

Loading
Fără categorie Tinerii sindicaliști, solidari și la „Ora Planetei”
Tinerii sindicaliști, solidari și la „Ora Planetei”
ora-planetei

Foto: instituluimuncii.md

 

Membrii Comisiei de Tineret a CNSM şi re­prezentanţii Institu­tului Muncii au desfă­şurat o acţiune „ECO”, participând la o cursă de ciclism în preajma lacului din zona parcu­lui Rîşcani.

 

Se ştie foarte bine că mer­sul pe bicicletă este o moda­litate plăcută de petrecere a timpului liber, care te ajută să te menţii în formă. Ciclismul te încarcă constant de energie şi te scapă de stres.

Scopul acestei acţiuni a fost solidarizarea cu toate organizaţiile şi in­stituţiile care consemnează „Ora Planetei”, astfel sensibilizând opinia publică precum că viaţa şi bunăstarea omenirii de mai departe depinde de atitudinea noastră faţă de mediul înconjurător.

S-a dat startul cursei din faţa sediului Institutului Muncii, amplasat în zona de agrement parcul Rîşcani, o zonă ecologica şi pitorească.

„Ora Planetei” este un eveniment internaţional, organizat în fiecare an în penultima sâmbătă a lunii martie. Aceasta are ca scop sensibili­zarea utilizatorilor de energie electrică faţă de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice. „Ora Pla­netei” constă în stingerea luminii şi oprirea aparatelor electrocasnice neesenţiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali, cât şi de către instituţii şi unităţi economice.

Dacă toţi consumatorii casnici din Republica Moldova ar deconecta energia electrică pe parcursul unei ore, s-ar economisi 278 de mii de kilowaţi-oră. Potrivit experților, pentru producerea acestei cantităţi de energie se consumă 86,8 mii de metri cubi de gaze naturale şi se emit în atmosferă 165 de tone de gaze cu efect de seră.

Pentru prima dată, acţiunea „Ora Planetei” a avut loc pe 31 martie 2007, în oraşul australian Sydney, când două milioane de case şi sedii ale companiilor australiene au stins luminile pentru o oră.

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com