25 octombrie 2020
Chisinau
Fără categorie

Tinerii sindicaliști, instruiţi să implementeze idei inovative şi să promoveze garanţiile sociale

Loading
Fără categorie Tinerii sindicaliști, instruiţi să implementeze idei inovative şi să promoveze garanţiile sociale
Tinerii sindicaliști, instruiţi să implementeze idei inovative şi să promoveze garanţiile sociale
sindicate-gagauzia

Foto: arhivă personală

 

Recent, în Găgăuzia, s-a desfășurat un seminar la care s-au reunit tineri spe­cialişti din sectorul învăţă­mânt. Evenimentul a avut loc sub îndrumarea Nata­liei Vornikova, preşedinta Consiliului interramural al sindicatului din educa­ţie şi știinţă din UTA Găgă­uzia. La seminar au parti­cipat tineri specialişti din Găgăuzia şi din raionul Taraclia.

 

În cadrul seminarului cu ge­nericul „Statutul tânărului spe­cialist: relațiile de muncă, drepturile și garanțiile sociale”, Na­talia Vornikova a încurajat tine­rii să fie mai activi, să dea dova­dă de mai multă inițiativă, să se implice în mai multe proiecte și să le implementeze ulterior în teritoriu.

Scopul seminarului a fost de a acorda susţinere tinerilor specialişti, care de multe ori sunt supuşi presiunilor din par­tea patronilor, și a-i ajuta să ia măsurile necesare pentru a-şi proteja drepturile şi interesele legale. Totodată, evenimentul a presupus şi pregătirea unei noi generaţii de lideri sindicali în domeniul educaţiei, care vor contribui la dezvoltarea mişcă­rii sindicale şi la implementarea ideilor inovatoare.

Seminarul a fost deschis de Ion Bulat, vicepreşedinte al Fe­deraţiei Sindicale a Educaţiei şi Știinţei, şi moderat de Ana Arnaut, responsabilă de sector în cadrul FSEȘ. Vom menţiona că este pentru prima dată când s-a desfăşurat un asemenea se­minar, tinerii specialişti s-au arătat foarte interesaţi de cele relatate, au adresat multe în­trebări, au fost foarte activi. În urma acţiunii, aceştia au învăţat să socializeze, să studieze, să dezvolte calităţi profesionale şi să-şi aprofundeze cunoştinţele.

Tinerii specialişti au menţio­nat importanţa acestei activităţi şi şi-au exprimat recunoştinţa pentru informaţiile oferite. La finele reuniunii, participanţilor le-a fost înmânat câte o broşură „Ghidul tinerilor specialişti”.

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com