21 octombrie 2020
Chisinau
Fără categorie

Tinerii sindicaliști au adus bucurie copiilor din familii nevoiașe

Loading
Fără categorie Tinerii sindicaliști au adus bucurie copiilor din familii nevoiașe
Tinerii sindicaliști au adus bucurie copiilor din familii nevoiașe
copii-cnsm

Foto: sindicate.md

 

Comisia de Tineret din cadrul Confederației Naționale a Sindica­telor din Moldova a finalizat cam­pania de colectare de carte. Aceas­ta a înmânat o donație copiilor din Centrul de plasament tempo­rar pentru copii în situație de risc „Brândușa” din orașul Hâncești.

 

La eveniment au participat: Mihail Hîn­cu, vicepreședinte al CNSM;  Ana Cimpo­ieşu, președintele Consiliului interramural al sindicatelor din raionul Hâncești; Vasile Patrașcu, consilierul președintelui CNSM; Tatiana Marian, președinta Comisiei de Ti­neret a CNSM, și Larisa Dragomir, directo­rul Centrului de plasament.

Donația cuprinde peste 400 de cărți în limbile română și rusă și conține: hărți, en­ciclopedii, dicționare, manuale, culegeri de basme, poezii, aforisme și proverbe, litera­tură artistică, povești populare, povestiri istorice, reviste cu aplicații și ilustrații. De asemenea, copiii din cadrul Centrului s-au bucurat de dulciuri și jucării oferite în dar de către tinerii sindicaliști.

Mihail Hîncu, vicepreședintele CNSM, a subliniat că „acest eveniment este o posibi­litate de a ajuta copiii din familiile social­mente vulnerabile. Acești copii sunt deschiși spre învățare și de aceea dorim să le oferim un suport în dezvoltarea cunoștințelor și a capacităților lor, pentru că ei sunt viitorul țării. Iar ajutorul nostru va continua prin diverse acțiuni”.

„Este un gest mărinimos făcut de că­tre Comisia de Tineret a CNSM. Copii sunt atât de fericiți că au primit aceste cadouri! Donația este bogată în carte de calitate pen­tru toate vârstele și ne bucurăm enorm de aceasta, pentru că într-adevăr avem nevoie să cultivăm beneficiile și frumusețea cititu­lui la copiii”, a menționat Larisa Dragomir, directorul Centrului de plasament.

În numele tinerilor sindicaliști, Tatiana Marian și-a exprimat convingerea că prin lectură copiii își vor consolida capacitățile intelectuale și își vor îmbogăți cunoștințele și vocabularul. Președintele Comisiei de Ti­neret a menționat că acțiunea de binefacere a fost îndreptată spre aprinderea unei pasi­uni în rândul celor mici față de carte, care le va permite să devină mai bogați în idei și imaginație.

Acțiunea de caritate s-a desfășurat cu suportul tinerilor sindicaliști din centrele sindicale național–ramurale, al angajaților Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, precum și al organizațiilor care s-au alăturat campaniei, în calitate de par­teneri. În acest sens, cu o contribuție în­semnată au participat Academia de Științe a Moldovei, Comitetul Naţional Olimpic și Sportiv din Republica Moldova, Institutul Muncii, Editura „Prut Internațional”, Editu­ra „E-librărie” și Editura „Bestseller”.

Campania de colectare și donație de car­te „O carte pentru un copil” a fost lansată la 23 aprilie 2016, cu ocazia Zilei mondiale a cărții și a dreptului de autor și a fost organi­zată de către Comisia de Tineret din cadrul Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova.

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com