27 februarie 2020
Chisinau
Fără categorie

Tinerii moldoveni care vor studia în UE vor obține și drept de muncă

Loading
Fără categorie Tinerii moldoveni care vor studia în UE vor obține și drept de muncă
Tinerii moldoveni care vor studia în UE vor obține și drept de muncă
studenti

Foto: discovery.md

 

Parlamentul European a decis să ofere mai multă li­bertate tinerilor din afara UE, inclusiv celor din Repu­blica Moldova, care vor să învețe sau să activeze în ca­litate de cercetători în țările din spațiul comunitar.

 

Printr-o directivă aprobată re­cent de Parlamentul European, care prevede drepturi extinse, europarlamentarii își propun să atragă în Europa persoane de cea mai înaltă calificare, potrivit site-ului Parlamentului European.

Iată câteva dintre schimbări­le adoptate de legislativul de la Strasbourg:

• Pe perioada mobilității, studenții și cercetătorii vor avea dreptul să se angajeze în câmpul muncii pentru cel puțin 15 ore săptămânal;

• După ce își încheie perioada de studii sau cercetare, studenții străini vor avea dreptul să rămâ­nă cel puțin nouă luni într-o țară membră a Uniunii Europene cu scopul de a-și găsi un loc de mun­că sau de a pune bazele unei afa­ceri;

• Membrii de familie vor pu­tea însoți cercetătorii care-și desfășoară activitatea în spațiul UE și vor primi drept de muncă.

Regulile noi vor intra în vi­goare după ajustarea legislației naționale a fiecărei țări membre a Uniunii Europene și nu se apli­că în cazul Danemarcei, Irlandei și Marii Britanii. Autoritățile sta­telor UE au la dispoziție doi ani pentru a face modificările nece­sare. Noua directivă revizuiește legislația precedentă, intrată în vigoare în 2004.

 

www.erasmusplus.md

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com