18 octombrie 2019
Chisinau
Social

Subvenții pentru cei care vor angaja șomeri din grupurile vulnerabile

Loading
Social Subvenții pentru cei care vor angaja șomeri din grupurile vulnerabile
Subvenții pentru cei care vor angaja șomeri din grupurile vulnerabile
weekly.uhm.org.mt

Angajatorii care vor angaja șomeri din grupurile vulne­rabile, inclusiv persoane cu dizabilități, vor primi subven­ţii din partea statului pentru compensarea parţială a sala­riului acestora. Parlamentul a votat, recent, proiectul de lege cu privire la promovarea ocupării forței de muncă, în lectură finală.

Astfel, norma propune oferirea de subvenţii lunare în sumă ega­lă cu 30% din salariul mediu pe economie pentru anul precedent, pe un termen de 6 luni, pentru fiecare şomer angajat. Subvenţia se acordă în special pentru com­pensarea parţială a salariului şo­merului angajat. Subvenţionarea locurilor de muncă este destinată şomerilor supuşi riscului de ex­cluziune socială, cu scopul facili­tării integrării acestora în câmpul muncii. Noile prevederi vizează persoanele în vârstă de 50 de ani şi peste, persoanele eliberate din închisoare, victimele  traficului de fiinţe umane, după reabilitarea psihologică şi socială, persoanele care se luptă cu consumul de stu­pefiante, victimele violenţei în fa­milie și alte categorii vulnerabile.

Specialiștii în domeniul protecției drepturilor persoanelor cu dizabilități susțin aceste măsuri și spun că demult erau necesare.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com