27 mai 2019
Chisinau
Sport

Studenții sindicaliști, abili și în sport

Loading
Sport Studenții sindicaliști, abili și în sport
Studenții sindicaliști, abili și în sport
estu.md

Şi în anul acesta s-a desfăşurat tradiționala Sparta­chiadă a studenților, organizată de către Asociația Organizațiilor Sindicale Studențești, cu suportul finan­ciar al Federației Sindicale a Educației și Științei.

Evenimentul a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, la tabăra de odihnă ,,Camping” din Vadul lui Vodă.

Potrivit preşedintelui Comitetului Sindical Studențesc de la Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM), Anatol Alexei, la eveniment au participat cinci instituții de învățământ supe­rior: Universitatea Pedagogică ,,Ion Creangă” (UPSC), Uni­versitatea Tehnică a Moldovei (UTM), Academia de Studii Economice (ASEM), Universitatea de Medicină și Farmacie (USMF) ,,Nicolae Testemițanu” și Universitatea Agrară de Stat din Moldova (UASM).

„În cadrul Spartachiadei au fost delegați doar tinerii care fac parte din comunitatea studenților și locuiesc în cămine. Dacă în alți ani au fost infiltrați și de cei care nu locuiau în cămine, ulterior fiind retrași din concurs, în acest an totul a decurs conform regulilor”, ne-a spus Anatol Alexei.

Spartachiada s-a desfășurat în două etape: în prima zi studenții au participat la competiții de minifotbal, volei, dame, șah și tenis de masă, în a două zi a avut loc lupta cu odgonul și înmânarea premiilor. Clasamentul general arată astfel: UTM – locul 1, USMF – 2, UASM – 3, ASEM – 4 și UPSC – locul 5.

Evenimentul a devenit deja o tradiție, fiind organizat al noulea an. Unul din scopurile Spartachiadei este facilitarea interacțiunii studenților din diverse universități.

  
Citiți-ne pe Telegram
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com