24 octombrie 2020
Chisinau
Fără categorie

Statistici în creştere privind incidenţa accidentelor de muncă

Loading
Fără categorie Statistici în creştere privind incidenţa accidentelor de muncă
Statistici în creştere privind incidenţa accidentelor de muncă
seuritatea-muncii

Foto: simkr.ru

 

Contrar tendinţelor genera­le, incidenţa accidentelor de muncă a crescut în 2016 cu 19 cazuri, comparativ cu sta­tistica pentru 2015.

 

Potrivit datelor preliminare ale Inspectoratului de Stat al Muncii, pe parcursul anului trecut, aces­tei instituţii i-au fost comunicate 449 de accidente în urma cărora au avut de suferit 472 de lucră­tori.

Astfel, inspectorilor de muncă le-au fost dispuse pentru cerce­tare 112 incidente de acest fel, dintre care 58 au avut un sfârșit letal. În consecinţă, 27 din aceste cazuri au fost clasificate ca acci­dente de muncă, în urma cărora și-au pierdut viața 30 de persoa­ne. În prezent, mai sunt încă în proces de cercetare 12 incidente similare, inclusiv 10 soldate cu decesul unor lucrători.

Totodată, alte 26 din cele 112 cazuri au fost clasificate ca accidente de muncă grave, care au avut consecinţe nefaste asu­pra a 36 de angajaţi.

În 2016, comisiile constituite la nivel de întreprindere au cer­cetat 337 de accidente sau cu 56 mai multe decât în 2015.

Din păcate, multe accidente de muncă produse la unităţile economice din ţara noastră sunt anunţate cu întârziere. Acest lu­cru face dificilă sau chiar imposi­bilă cercetarea circumstanțelor și a cauzelor din care au fost acci­dentaţi salariaţii, precum şi apă­rarea drepturilor şi intereselor acestora.

Conform aceloraşi statistici, în 2016 au fost cercetate opt accidente produse în anii precedenți.

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com