29 ianuarie 2020
Chisinau
Fără categorie

Situația populației, analizată prin prisma factorului economic

Loading
Fără categorie Situația populației, analizată prin prisma factorului economic
Situația populației, analizată prin prisma factorului economic

saraci-moldova

 

Reprezentanţii Guvernului au anunţat recent că vor efectua o analiză a situației în care se află populația din ţara noastră sub aspect eco­nomic. În acest scop va fi utilizat un instrument care a fost deja testat la nivel glo­bal. Acesta are drept scop îmbunătățirea cercetărilor și transpunerea rezultate­lor lor în procesele econo­mice orientate spre creşte­rea nivelului de bunăstare a populației. 

 

Surse din cadrul Guvernului au precizat că subiectul a fost dis­cutat de reprezentanţii Comisiei naționale pentru populație și dez­voltare.

În context, urmează să fie re­alizată o evaluare a dinamicii populației în perioada 2015-2017, precum şi să fie implementate stra­tegii complexe de dezvoltare.

Procesul de analiză a dinamicii populaţiei va porni de la realităţile economice şi sociale din țara noas­tră.

Cercetările vor fi urmate de ela­borarea unui set de recomandări care ar contribui la îmbunătăţirea politicilor de stat şi a planurilor na­ţionale.

În context, au mai fost abordate aspecte privind realizarea meca­nismelor de acordare a ajutorului social, validarea metodologiei de integrare a îmbătrânirii în politicile sectoriale, inițiativa de introducere a certificatului electronic medical constatator al nașterii, precum și politicile de tineret.

Reprezentanţii Guvernului au accentuat asupra importanţei ce ţine de continuarea proceselor de elaborare şi punere în aplicare a politicilor sociale. Aceştia au pro­pus ca instituţiilor responsabile să li se ceară să asigure executarea în termen a prevederilor legale cu privire la asistenţa socială şi să promoveze strategiile necesare în acest domeniu.

Comisia naţională pentru po­pulaţie şi dezvoltare a fost creată în luna februarie 2007 pe lângă Guvernul Republicii Moldova ca organism interinstituţional de ana­liză, sinteză şi coordonare a poli­ticilor sectoriale cu impact asupra populației.

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com