20 ianuarie 2020
Chisinau
Fără categorie

„SINDICONS” a acordat cartonaș roșu Federaţiei Internaţionale de Fotbal

Loading
Fără categorie „SINDICONS” a acordat cartonaș roșu Federaţiei Internaţionale de Fotbal
„SINDICONS” a acordat cartonaș roșu Federaţiei Internaţionale de Fotbal
sindicons-red-card

Foto: Sindicons

Un flash–mob a fost organizat, recent, la Chişinău, de Federația ”Sindicons”, cu sco­pul de a acorda cartonașroșu Federaţiei In­ternaţionale de Fotbal (FIFA) şi în semn de solidaritate cu Internaționala Constructori­lor și Industriei Lemnului (BWI).

 

Scopul acţiunii a fost de a sensibiliza opinia publică despre încălcarea dreptului la muncă și trai decent al imigranților în cadrul construcției obiectivelor spor­tive pentru desfășurarea campionatelor mondiale de fotbal, inclusiv cele din 2018 în Rusia și din 2022 – în Qatar.

Reprezentanţii Federaţiei „Sindicons” au precizat că BWI, împreună cu un şir de organizaţii internaţi­onale pentru drepturile omului, încearcă, în acest fel, să abordeze problema existenţei unor condiţii dintre cele mai dificile de muncă şi de trai pentru imigranţi în Rusia şi Qatar.

„Mulți dintre moldoveni se numără printre cei care pleacă la munci peste hotare, inclusiv pe șantierele FIFA. Prin această acțiune, noi susținem BWI, care abordează în permanenţă problemele de muncă ale salariaților din construcții și respectarea drepturilor acestora”, se spune într-un comunicat al „Sindicons”.

Reprezentanţii aceluiaşi sindicat de ramură se arată conştienţi de faptul că respectarea drepturilor salaria­ţilor este responsabilitatea companiilor de construcții. Totodată, ei relevă că FIFA obţine profituri colosale în urma organizării campionatelor mondiale şi consideră că aceasta ar trebui să se preocupe şi de felul în care sunt trataţi constructorii în cauză.

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com