15 octombrie 2019
Chisinau
Social

Sindicatele resping regulamentul privind atestarea salariaţilor

Loading
Social Sindicatele resping regulamentul privind atestarea salariaţilor
Sindicatele resping regulamentul privind atestarea salariaţilor
zf.ro

Reprezentanţii sindicatelor res­ping proiectul de regulament pri­vind modul de atestare a salariaților din unități. O hotărâre în acest sens a fost aprobată la o şedinţă recentă a Comitetului Confederal al Confe­deraţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova.

Mai mult ca atât, sindicaliştii con­sideră necesar să fie perfecționat cadrul legal prin excluderea din Co­dul muncii a unei prevederi legate de constatarea faptului că salaria­tul nu corespunde funcţiei deţinu­te sau muncii prestate din cauza calificării insuficiente. Or, în baza acesteia, Guvernul este abilitat să elaboreze un mecanism de atestare a salariaţilor.

În acelaşi timp, liderii sindicali propun completarea codului cu o dispoziţie nouă, axată pe eva­luarea complexității, volumului şi a calității muncii prestate, pentru stabilirea nivelului de remunerare sau a necesității de perfecționare a salariaților. În opinia lor, o aseme­nea completare a Codului muncii ar putea să-și găsească locul în capi­tolul ce ține de salarizare.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com