24 octombrie 2020
Chisinau
Fără categorie

Sindicatele pledează pentru susținerea producătorului autohton

Loading
Fără categorie Sindicatele pledează pentru susținerea producătorului autohton
Sindicatele pledează pentru susținerea producătorului autohton
suruceanu_fabricat-in-moldova

Foto: sindicate.md

Sindicatele manifestă un interes deosebit față de evenimente precum expoziția națională ”Fabricat în Moldova”, prin in­termediul cărora sunt promovate bunurile și serviciile autohtone şi care sunt importante pentru dezvoltarea economiei ţă­rii. Declaraţia a fost făcută de secretarul confederal al Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, Nicolae Suruceanu, în des­chiderea ediției din acest an a expoziţiei.

 

Potrivit Centrului informațional al CNSM, secretarul confederal a apre­ciat că este important să se aducă la cunoştinţa con­sumatorilor faptul că și antreprenorii moldoveni produc bunuri de calitate înaltă și la prețuri accesi­bile.

”Ne mândrim că produ­sele expuse sunt şi rezulta­tul muncii membrilor de sindicat, care activează la majoritatea întreprinderi­lor prezente la acest eve­niment. Acolo unde există competitivitate şi calitate înaltă a produsului, iar an­gajaţii beneficiază de sala­rii bune și de condiții de muncă decente, acolo sunt premise pentru bunăsta­re”, a menționat Nicolae Suruceanu.

 

g_cnsm

Produsele prezentate la expoziție sunt şi rodul muncii membrilor de sindicat

 

Premierul Iurie Leancă a declarat, în acelaşi con­text, că firmelor şi statului le revine un rol enorm în asigurarea competitivită­ţii, care nu este un element garantat sau gratuit, ci unul ce trebuie însușit și consolidat gradual. Prim-ministrul a accentuat că Guvernul va întreprinde măsuri de îmbunătățire a condițiilor necesare pentru creșterea competitivității.

Expo-târgul național ”Fabricat în Moldova” are scopul de a prezenta pu­blicului o gamă variată de bunuri şi servicii ale pro­ducătorilor autohtoni. În cadrul evenimentului va fi desfăşurat concursul “Cele mai bune mărfuri din Re­publica Moldova”. Toto­dată, este organizat şi un târg al locurilor de muncă la care sunt prezenţi 25 de agenți economici, cu peste 800 de locuri de muncă vacante.

Ediția curentă va găz­dui un amplu program de afaceri, obiectivul general al căruia este de a aborda subiecte de actualitate ce prezintă interes atât pen­tru consumatori, cât și pentru producători.

La ediţia din acest an participă peste 250 de în­treprinderi din toate sec­toarele economiei naţiona­le. Expoziţia se va încheia duminică, 2 februarie.

 

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com