16 septembrie 2019
Chisinau
Fără categorie

Sindicatele din Moldova își propun să intensifice colaborarea cu Fundația „Friedrich–Ebert–Stif­tung”

Loading
Fără categorie Sindicatele din Moldova își propun să intensifice colaborarea cu Fundația „Friedrich–Ebert–Stif­tung”
Sindicatele din Moldova își propun să intensifice colaborarea cu Fundația „Friedrich–Ebert–Stif­tung”

sindicate-germania

 

Conducerea Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM) a avut, pe 20 ianuarie, o întrevedere de lucru cu Matthias Jobelius, reprezentantul Fundației germane „Friedrich–Ebert–Stif­tung” (FES) pentru România și Republica Moldova, și cu Ana Mi­hailov, coordonator al FES Mol­dova, în cadrul căreia au fost dis­cutate perspectivele de colaborare între cele două organizații în anul 2016.

 

Oleg Budza, președintele CNSM, a apreciat înalt colaborarea fructu­oasă pe care o are CNSM cu FES de mai mulți ani și a menționat că, datorită aportului și susținerii acordate de FES, au fost imple­mentate mai multe proiecte impor­tante pentru dezvoltarea mișcării sindicale. Printre acestea se numă­ră: „Școala sindicală din Moldova”, „Școala sindicală a proiectelor” și realizarea studiului „Instanțe spe­cializate în litigiile de muncă în Republica Moldova – necesitate și oportunitate”.

Liderul CNSM a relevat necesi­tatea continuării colaborării prin implementarea unor proiecte co­mune.

Totodată, Oleg Budza a men-ționat că CNSM va depune toate eforturile în ceea ce privește crea­rea instanțelor specializate care ar contribui la îmbunătățirea calității soluționării litigiilor de muncă și la unificarea practicii judecătorești, solicitând susținerea FES în acest sens.

La rândul său, Matthias Jobe­lius a subliniat importanța dez­voltării în continuare a relațiilor bilaterale, deoarece integrarea eu­ropeană a țării înseamnă și acor­darea unei atenții sporite aspecte­lor sociale ale relațiilor de muncă, iar sindicatele au un rol important în acest proces. „În condițiile soci­al-economice dificile din Republi­ca Moldova, societatea are nevoie de sindicate puternice, care să fie o sursă de stabilitate și încredere pentru salariați”, a remarcat repre­zentantul FES.

Părțile au abordat și alte su­biecte de interes comun, precum și prioritățile de activitate ale CNSM pentru următoarea perioadă.

 

Departamentul mass-media și relații internaționale

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com