30 octombrie 2020
Chisinau
Fără categorie

Sindicatele din lumea întreagă își unesc forţele pentru o muncă decentă

Loading
Fără categorie Sindicatele din lumea întreagă își unesc forţele pentru o muncă decentă
Sindicatele din lumea întreagă își unesc forţele pentru o muncă decentă
munca-decenta

Foto: vocea.md

Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova a desfăşurat, în perioada 2-6 octombrie, o campanie de informare cu genericul „Să ne unim forţele pentru o muncă decentă”. Acţiunea s-a înscris în şirul de ma­nifestări similare, desfăşu­rate concomitent în toată Europa şi în întreaga lume şi a fost organizată cu prile­jul Zilei Mondiale pentru Munca Decentă, marcată pe 7 octombrie.

 

Itinerarul actualei campanii a cuprins oraşele Hânceşti, Cimişlia, Comrat, Basarabeasca, Ciadâr-Lunga, Vulcăneşti şi Cahul.

„Echipa CNSM a efectuat un tur de informare privind munca decentă. La acest capitol, în Republica Moldova avem diferite la­cune, pentru că este la un nivel mai jos decât în toa­tă Europa şi salarizarea, şi calitatea muncii, şi anga­jarea „la negru”. Trebuie să discutăm deschis aceste probleme cu oamenii, ca ei să înţeleagă că nu se poa­te trăi bine într-o ţară în care jumătate din salariaţi achită impozitele, ce sunt îndreptate spre medicină, salarizare, pensii sau asi­gurări sociale, iar cealaltă parte îşi ascunde venituri­le”, a declarat preşedinte­le CNSM, Oleg Budza, la evenimentul de lansare a campaniei.

 

g_cnsm

Noi luptăm ca membrii să simtă că fac parte dintr-o familie puternică şi sunt apăraţi

 

„Încercăm să explicăm ce înseamnă să lucrăm le­gal, să fim plătiţi corect şi ce ne oferă un loc de muncă garantat”, a menţionat în context preşedinta Consi­liului de Tineret al CNSM, Stela Stratila-Sîrbu.

Informaţii mai detaliate despre această campanie citiţi în numărul viitor al ziarului și pe portalul național www.vocea.md.

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com