18 ianuarie 2020
Chisinau
Fără categorie

Sindicaliștii din sănătate sunt îngrijorați de situația din ramură

Loading
Fără categorie Sindicaliștii din sănătate sunt îngrijorați de situația din ramură
Sindicaliștii din sănătate sunt îngrijorați de situația din ramură
sindicatul-sanatatea

Foto: vocea.md

Membrii Sindicatului „Sănătatea” s-au întru­nit, pe 27 martie, în cadrul ședinței Consiliu­lui Republican, pentru a decide data convo­cării Congresului VI și a aproba grupurile de lucru pentru elaborarea proiectelor de docu­mente ale congresului.

 

Potrivit lui Victor Benu, președintele Sindicatului „Sănătatea”, situația din ramură continuă să fie una alarmantă, iar în cadrul Congresului VI vor fi discuta­te o serie de revendicări care urmează să fie prezenta­te autorităților.

„Deși au fost întreprinse unele acțiuni, sistemul de sănătate din țara noastră este finanțat insuficient, practic, de două ori mai puțin decât în țările Uniunii Europene, iar nivelul de salarizare a angajaților din ramură rămâne a fi precar. Pledăm pentru majorarea salariului minim cel puțin până la nivelul minimului de existență”, a subliniat liderul sindical. Cei prezenți au discutat despre prevederile proiectului Strategiei Sindicatului „Sănătatea” din Republica Moldova pe anii 2015-2020, care urmează să fie aprobată în cad-rul congresului, în care sunt incluse obiectivele de activitate ale sindicatului de ramură în perioada de referință și problemele care urmează a fi soluționate în comun cu partenerii sociali.

Totodată, sindicaliștii au confirmat împuternicirile de membru al Consiliului Republican al Sindicatului „Sănătatea”, au discutat despre constituirea Consi­liului Organizației de Femei din cadrul sindicatului, precum și despre realizarea bugetului sindical pe anul 2014 şi planul de acumulare a cotizaţiilor sindicale pe anul 2015. În urma discuțiilor, s-a decis convocarea Congresului VI la 29 mai 2015.

 

Departamentul informațional al CNSM

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com