27 octombrie 2020
Chisinau
Fără categorie

Sindicaliștii din educație vor organiza acțiuni de protest în masă

Loading
Fără categorie Sindicaliștii din educație vor organiza acțiuni de protest în masă
Sindicaliștii din educație vor organiza acțiuni de protest în masă

prosest-ses

 

Angajaților din învățământ le-a ajuns cuțitul la os și consideră că, pentru a fi auziți, trebuie să iasă în stradă

 

O hotărâre în acest sens a fost aprobată la 27 decembrie 2016 de către Biroul Executiv al FSEȘ. La 17 ianuarie, liderii Federației vor susține o conferință de presă.

Potrivit sindicaliștilor, situația social-economică a membrilor de sindicat din ramura educației este într-un declin continuu, fiind ca­uzată de salarizarea insuficientă, care nu a fost modificată din anul 2014, și de creșterea vertiginoasă a prețurilor la produse, medica­mente și servicii.

În acest sens, sindicaliștii cer majorarea salariului de funcție al personalului didactic și științifico-didactic cu 50%, începând cu 1 ia­nuarie 2017. Totodată, aceștia cer majorarea indemnizațiilor unice acordate tinerilor specialiști din ramură la plasarea în câmpul mun­cii – până la 50 de mii de lei (studii medii speciale) și, respectiv, 70 de mii de lei (studii superioare).

De asemenea, sindicaliștii cer autorităților recalcularea anuală, necondiționată a cuantumului pensiilor pentru pensionarii în-cadrați în câmpul muncii și ma­jorarea cuantumului burselor de studii cu 20%, începând cu 1 ianu­arie 2017.

Federația Sindicală a Educației și Științei din Republica Moldova are circa 120 de mii membri de sindicat și este membru al Con-federației Naționale a Sindicatelor din Moldova.

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
2
Comentează
  • realist
    09.01.2017

    La inceputul lunii septembrie la profesori s-a marit salariul cu 9%. Cred ca ei inteleg bine ca deodata cu 100% nu poate sa se mareasca, asa ca consider acest protest o inscenare a nemultumirii, bine pusa la punt de cineva ce doreste destabilizarea situatiei

  • Moldovan Roman
    09.01.2017

    Uneori raman socat! Nici nu stiam ca avem un sindicat al Educatiei in RM. Ok, sa vedem cine sunt ei si ce vor…

Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com