28 octombrie 2020
Chisinau
Fără categorie

Sindicaliștii din educație REITEREAZĂ: Vom organiza acțiuni de protest în masă!

Loading
Fără categorie Sindicaliștii din educație REITEREAZĂ: Vom organiza acțiuni de protest în masă!

protest-ses

 

Angajaților din învățământ le-a ajuns cuțitul la os și consideră că, pentru a fi auziți, trebuie să iasă în stradă

 

O hotărâre în acest sens a fost aprobată la 27 decembrie 2016 de către Biroul Executiv al FSEȘ. La 17 ianuarie, liderii Federației vor susține o conferință de presă.

Potrivit sindicaliștilor, situația social-economică a membrilor de sindicat din ramura educației este într-un declin continuu, fiind ca­uzată de salarizarea insuficientă, care nu a fost modificată din anul 2014, și de creșterea vertiginoasă a prețurilor la produse, medica­mente și servicii.

În acest sens, sindicaliștii cer majorarea salariului de funcție al personalului didactic și științifico-didactic cu 50%, începând cu 1 ia­nuarie 2017. Totodată, aceștia cer majorarea indemnizațiilor unice acordate tinerilor specialiști din ramură la plasarea în câmpul mun­cii – până la 50 de mii de lei (studii medii speciale) și, respectiv, 70 de mii de lei (studii superioare).

De asemenea, sindicaliștii cer autorităților recalcularea anuală, necondiționată a cuantumului pensiilor pentru pensionarii în-cadrați în câmpul muncii și ma­jorarea cuantumului burselor de studii cu 20%, începând cu 1 ianu­arie 2017.

Federația Sindicală a Educației și Științei din Republica Moldova are circa 120 de mii membri de sindicat și este membru al Con-federației Naționale a Sindicatelor din Moldova.

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com