24 ianuarie 2020
Chisinau
Fără categorie

SINDASP va negocia o nouă Convenţie colectivă cu Ministerul Justiţiei

Loading
Fără categorie SINDASP va negocia o nouă Convenţie colectivă cu Ministerul Justiţiei
SINDASP va negocia o nouă Convenţie colectivă cu Ministerul Justiţiei
sindasp

Foto: vocea.md

Federaţia Sindicatelor Angajaţilor din Serviciile Publice SINDASP va negocia o nouă Convenţie colectivă la nivel de ramură cu Ministerul Jus­tiţiei al Republicii Moldova.

 

În baza Convenţiei colective la nivel de ra­mură între Ministerul Justiţiei şi Federaţia SINDASP, care expiră la finele anului 2015, membrii de sindicat din cadrul Departamen­tului Instituţiilor Penitenciare au garantate un şir de facilităţi.

În vederea încheierii unei noi Convenţii colective la nivel de ramură şi a negocierii pentru personalul civil şi cel atestat a unor înlesniri suplimentare faţă de legislaţia în vigoare, specialiştii aparatului federaţiei se documentează cu problemele membrilor de sindicat.

În această ordine de idei, la 19 martie cu­rent, a avut loc întâlnirea vicepreşedintelui federaţiei, Victor Moloşag, şi a consilierului pe probleme de protecţie social-economică, Margalina Slonovschi, cu activul sindical al Instituţiei Penitenciare din Rezina. Membrii de sindicat au lansat propuneri concrete pentru a fi negociate cu con­ducerea Ministerului Justiţi­ei.

Totodată, la întrunire s-a hotărât de a include un reprezentant al Aso­ciaţiei Sindicale a Instituţiilor Penitenciare în Comisia de negociere a Convenţiei colec­tive la nivel de ramură.

Asociaţia Sindicală a Instituţiilor Peniten­ciare este organizaţie membră a Federaţiei SINDASP, creată în cadrul Departamentului Instituţiilor Penitenciare.

 

Departamentul Informațional al CNSM

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com