19 octombrie 2018
Chisinau
Sanatate

Sfaturi naturiste. Pătrunjelul miraculous

Loading
Sanatate Sfaturi naturiste. Pătrunjelul miraculous
Sfaturi naturiste. Pătrunjelul miraculous
fitaudit.ru

Pătrunjelul conţine mai mult fier decât spanacul şi mai mult fluor decât orice alt aliment, contribu­ind la menţinerea unei danturi şi a unei osaturi puternice. De aseme­nea, o legătură de pătrunjel fur­nizează mai multe proteine decât două ouă, devenind un aliat în curele de slăbire, dând senzaţia de saţietate.

Deseori, pătrunjelul este subapreci­at, deşi are importante calităţi nutriti­ve şi paleative. Majoritatea oamenilor nu cunosc beneficiile acestuia şi îl fo­losesc deseori pentru a decora diverse tipuri de mâncăruri.Se utilizează rădă­cina, frunzele şi fructele (seminţele). El conţine mai multă vitamina C decât lămâia, portocala sau varza, la care se adaugă vitaminele A, B1,B2, B3, B5, B6, B9, K şi E. De asemenea, este o sursă importantă de glucide, proteine, minerale (potasiu, calciu, fosfor, mag­neziu, fier, sodiu), ulei volatil, lipide şi flavonoizi.

Este un puternic antioxidant, deto­xifiant, antialergic, antitumoral, tonifică ficatul, stimulează activitatea ve­zicii biliare, fluidifică secreţiile, anti-spastic, relaxează fibrele musculare netede intestinale, gastrice, bronşice, întăreşte sistemul imunitar, are efect vasodilatator, regenerează peretele vascular, menţine elasticitatea vase­lor, are efecte afrodisiace şi asigură o bună funcţionare a aparatului genital. De asemenea, pătrunjelul limitează procesele inflamatorii, are efect an­tirahitic, vermifug, diuretic, neutra­lizează efectele intoxicaţiei cu tutun, alcool, alimentaţie excesivă cu carne şi conţine uleiuri volatile cu efect anti­tumoral.

Consumat crud sau sub formă de infuzie, decoct, pătrunjelul este efi­cient în tratarea edemelor, infecţiilor, asteniei, tulburărilor de circulaţie san­guină, hipertensiunii, bolilor reuma­tice, anorexiei, meteorismului şi co­licilor abdominale, astmului bronşic, respiraţiei urât mirositoare. Frunzele şi tulpinile de pătrunjel neutralizează şi ajută la eliminarea toxinelor din or­ganism şi sunt eficiente în toate afec­ţiunile ficatului, inclusiv la ciroze sau hepatite, distrugând germenii pato­geni şi chiar diferite virusuri.

În plus, datorită calităţii sale de excelent antioxidant, pătrunjelul con­sumat zilnic de trei ori pe zi, câte 20 ml de suc împreună cu alte sucuri naturale, ajută foarte mult la vindeca­rea cancerului. Sucul proaspăt se poa­te consuma în timpul tratamentului cu citostatice, ajutând la diminuarea efectelor negative ale medicamentelor şi la distrugerea celulelor canceroase.

 

  
Citiți-ne pe Telegram
Comentarii
0
Comentează
Citește și