16 septembrie 2019
Chisinau
Sanatate

Sfaturi naturiste. Ciuboțica-cucului

Loading
Sanatate Sfaturi naturiste. Ciuboțica-cucului
Sfaturi naturiste. Ciuboțica-cucului
static.cerasus.ro

Este cunoscut faptul că plantele medicinale care apar primăvara sunt bune pentru afecțiunile de sezon.

Primăvara, se manifestă sau apar mai multe probleme de sănătate. Răcești mai ușor. Dacă ai reumatism, ai dureri când se schimbă vremea, să știi că Ciuboţica-cucului este de ajutor în tratamentul bronşitei, al pneumo­niei, gutei şi al reumatismului. Pentru aceste probleme, se beau două-trei căni de infuzie din flori de ciuboțica-cucului zilnic. În cazul răcelii, se face o infuzie mai concentrată: o linguriță de flori uscate la o cană cu apă se infu­zează timp de 10 minute. Se beau una sau două căni pe zi.

Frunzele conțin o cantitate foarte mare de vitamina C și pot fi consumate, ca atare, în salate. Infuzia simplă (o linguriță cu vârf la un litru de apă, care se bea timp de o zi) are un efect bun în cazul tulbură­rilor nervoase şi atacurilor de panică. Reglează ritmul cardiac. Te ajută să lupţi cu migrena, fluidifică secreţiile bronhice și calmează tusea uscată.

Decoctul ajută la eliminarea pietrelor la rinichi și întărește inima. Se prepa­ră după cum urmează: se dă în clocot o lingură de rădăcini mărunțite la o cană cu apă.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com