13 noiembrie 2018
Chisinau
Sanatate

Sfaturi naturiste. Ceaiul de armurariu – băutura care ajută ficatul să se regenereze

Loading
Sanatate Sfaturi naturiste. Ceaiul de armurariu – băutura care ajută ficatul să se regenereze
Sfaturi naturiste. Ceaiul de armurariu – băutura care ajută ficatul să se regenereze
libertatea.ro

Seminţele de armurariu conţin si­limarină care ţine toxinele în afara celulelor ficatului şi, în plus, ajută la formarea de noi hepatocite şi la regenerarea acestui organ.

Produsele fitoterapeutice pe bază de armurariu au remarcabile proprie­tăţi hepatoprotectoare, potrivit Ghidu­lui plantelor medicinale şi aromatice. Planta ajută la regenerarea celulelor ficatului şi la protejarea membranelor celulelor nelezate, scrie exquis.ro.

Potrivit aceleiaşi surse, produsele care conţin armurariu sunt recoman­date în hepatita acută şi cronică, în hepatita alcoolică, în ciroza hepati­că compensată şi în insuficienţa he-patică.

Se poate prepara şi o infuzie din­tr-o linguriţă de fructe de armurariu proaspăt măcinate la o cană cu apă. Se beau două căni pe zi, prima îna­inte de micul dejun, stând culcat pe partea dreaptă, timp de 20 de minute. A doua cană se bea în două rânduri: jumătate după masa de prânz şi cea­laltă jumătate după cină.

Cura durează două săptămâni şi se poate relua după două săptămâni de pauză. Fructele de armurariu se ma­cină cu maximum 24 de ore înainte şi se păstrează măcinate la frigider. După expirarea acestui termen, din pricina oxidării, devin hepatotoxice. În cazuri rare, persoanele sensibile la silimarină pot avea reacţii alergice.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și