5 decembrie 2019
Chisinau
Fără categorie

Sfatul “VP”: Sfecla roşie – un veritabil medicament natural

Loading
Fără categorie Sfatul “VP”: Sfecla roşie – un veritabil medicament natural
Sfatul “VP”: Sfecla roşie – un veritabil medicament natural
sfecla

Foto: supersadovod.ru

Practic, atunci când vorbim de sfecla roşie, vorbim despre rădăcina plantei şi mai puţin de frunzele acesteia, care – chiar dacă şi ele au anumite propri­etăţi benefice – nu reuşesc să pună în umbră rădăcina. Sfecla roşie conţine o multitudine de vitamine şi minerale care o im­pun drept un adevărat aliment-minune.

 

 

Ea este unul dintre cei mai puternici antioxidanţi naturali, vindecă anemia, cură­ţă sângele, previne şi combate leucemia, dar şi alte tipuri de cancer, scade tensiunea arteri­ală, este un adevărat energizant natural şi detoxifică ficatul. Iată doar câteva dintre efectele mi­raculoase:

 

Varice – persoanelor pre­dispuse genetic spre varice le este recomandat consumul sistematic de sfeclă roşie, care previne pierderea elasticităţii vaselor de sânge şi formarea di­lataţiilor şi stazelor venoase, iar cei care deja au varice în forma­re trebuie să ţină cure serioase cu sfeclă roşie, pentru a preveni extinderea acestora.

 

Intoxicaţii lente – ne re­ferim aici la acumulări lente şi extrem de dăunătoare de toxi­ne din alimentaţie, din aer, din apă, din diferitele ambalaje, din detergenţi etc. Toate aces­tea se acumulează în organism şi ajung să îl sufoce, producând afecţiuni din cele mai diverse, de la alergie – la reumatism, şi de la scăderea imunităţii, la Al­zheimer. Substanţele active din sfecla roşie au calitatea de a aju­ta la eliminarea acestor toxine.

 

Gastrită hiperacidă – cele mai bune rezultate în tratament se obţin combinând 100 ml de suc de sfeclă roşie cu 100 ml de suc de cartofi cruzi şi 500 ml de suc de morcov. Rezultă o licoare cu un gust nu foarte plăcut, dar foarte eficientă pentru preve­nirea şi calmarea durerilor sau arsurilor gastrice produse de hi­peraciditate.

 

Ischemie cardiacă, ate­roscleroză – vitaminele şi pigmenţii organici din rădăcina de sfeclă împiedică oxidarea co­lesterolului şi trigliceridelor pe pereţii arterelor, prevenind sau stopând procesul de îngroşare a acestora.

 

Hipertensiune – este, fără doar şi poate, afecţiunea în care se obţin cele mai rapide şi spec­taculoase efecte cu sucul de sfe­clă roşie.

 

Anemie feriprivă – sfecla roşie conţine fier, dar şi mag­neziu şi vitamina B6, care sunt esenţiale pentru asimilarea acestui oligoelement şi pentru combaterea anemiei.

 

Hepatită cronică – această legumă este foarte bine tolerată de ficat şi previne evoluţia he­patitelor cronice spre ciroză sau spre cancerul hepatic.

 

Diabet – sfecla roşie face parte dintre alimentele reco­mandate pentru stabilizarea gli­cemiei pacienţilor, cu diabet de tip I şi II.

 

Vitaminele complexului B – rădăcina de sfeclă conţine vitaminele B1, B2, B3, B6.

 

Vitamina C – este supranu­mită şi vitamina imunităţii.

 

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com