5 decembrie 2019
Chisinau
Fără categorie

Sfatul “VP”: Păpădia și beneficiile magnifice

Loading
Fără categorie Sfatul “VP”: Păpădia și beneficiile magnifice
Sfatul “VP”: Păpădia și beneficiile magnifice
papadie

Foto: vocea.md

Primăvara e în toi. Natura și-a intrat pe deplin în drep­turi. Au apărut multe plante medicinale care sunt bene­fice organismului uman. Una dintre ele este păpădia. Astăzi vom vorbi despre efectele ei magnifice asupra organismului și cum poate fi ea folosită.

 

 

Efectele păpădiei pot fi și mai puternice dacă ea este con­sumată atunci când este proas­pătă. O modalitate ușoară și gustoasă de preparare este cea sub formă de green smoothie. Se pun în blender câteva frunze și tulpini de păpădie, o mână de spanac, o mână de urzici, o banană, lapte sau apă (după preferință), miere și zeamă de la o jumătate de lămâie. Aceas­tă băutură este foarte bună pentru detoxifierea întregului organism, pentru combaterea anemiilor și pentru reducerea stresului și a oboselii.

 

Tratează diferite boli de ficat și bilă

 

Păpădia este foarte cunoscu­tă și apreciată pentru efectele sale benefice asupra sănătăţii ficatului și a bilei. Substanțele active care se găsesc în păpă­die stimulează activitatea sto­macului, a ficatului și a bilei, având un efect diuretic care ajută organismul să elimine to­xinele. De asemenea, păpădia conține substanțe care prote­jează celulele hepatice și are un efect tonic asupra lui, a splinei și a bilei. Numeroase studii au scos la iveală faptul că păpădia vindecă afecțiuni precum hepa­titele și dischineziile biliare.

 

Un puternic detoxifi­ant şi antiinflamator

 

Datorită vitaminelor și mi­neralelor pe care păpădia le conține, are un puternic efect detoxifiant, curăță sângele, fi­catul și colonul de toxinele acu­mulate în timp, le reglează acti­vitatea și le stimulează. Păpădia luptă împotriva cancerului. Ea previne și luptă împotriva can­cerului prin conținutul său bo­gat de vitamina A si C. Anumite studii au scos la iveală efectele benefice pe care consumul de păpădie le are asupra canceru­lui bucal și la plămâni.

 

Adjuvant pentru diabetici și obezi

 

Păpădia conține o substanță numită inulină, un zahăr care nu stimulează secreția de insu­lină a pancreasului și care este foarte benefică pentru oamenii care suferă de diabet sau de hipoglicemie. Consumul de pă­pădie previne lupta împotriva diabetului și echilibrează nive­lul de zahăr din sânge, ajutând astfel și în curele de slăbire. De asemenea, păpădia este foarte bună pentru persoanele care suferă de obezitate tocmai da­torită efectelor prezentate.

 

Reduce riscul de infarct

 

Păpădia are un conținut ri­dicat de potasiu și magneziu, două minerale care ajută la detoxifierea sângelui, la scăde­rea tensiunii și a colesterolului, reducând astfel riscul bolilor de inimă, a infarctelor și a atacuri­lor cerebrale.

 

Vindecă bolile de piele

 

Păpădia conține vitamina A și seleniu, doi compuși care ajută foarte mult la curățarea, regenerarea și înfrumusețarea pielii. Consumul de păpădie este benefic pentru persoanele care suferă de acnee, eczeme sau alte boli de piele.

 

Ceai sau infuzie de păpădie

 

Ceaiul sau infuzia de păpă­die este benefic pentru cei care suferă de pietre la rinichi, cis­tită, nefrită, hepatită, anemie, tensiune etc. Se consuma zilnic o cană de ceai făcută din apă și două lingurițe de păpădie.

 

Pulbere de păpădie

 

Pulberea de păpădie are un efect benefic asupra oamenilor care suferă de hepatite grave, ciroză, colesterol, icter, boli ale pielii etc. Se administrează de patru ori pe zi câte o lingură rasă de pulbere de păpădie, se ține sub limbă timp de 15 minu­te (sau mai mult, dacă puteți) și se înghite apoi cu puțină apă. După 15 minute, se recoman­dă să mâncați. Pentru un efect și mai puternic, puteți com­bina pulberea de păpădie cu pedicuță, rostopască, sunătoa­re și anghinare. Această cură se ține 3-4 luni, în funcție de pro­blemele de sănătate prezente.

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com