Mâncărurile tradiţionale de Paşte sunt destul de greu de digerat, mai ales că majoritatea sunt alimente proteice bogate în grăsimi. Ceaiul verde te poate ajuta să combaţi neplăcerile provocate.
Ceaiul verde reduce aciditatea
În plus, acesta are efect antiinflamator.
Ceaiul de muşeţel calmează crampele intestinale
Având proprietăţi antiseptice şi antispastice, reglează secreţia de sucuri digestive.
Ceaiul de ghimbir combate orice disconfort digestiv
Ghimbirul mai ajută la detoxifierea organismului. În plus, te energizează datorită conţinutului bogat de vitamine şi minerale. Vitaminele A, B, C sunt doar cele mai importante dintre acestea. Totodată, el mai conține calciu, magneziu şi zinc.
Ceaiul de mentă reduce senzaţia de balonare şi tratează toxiinfecţiile alimentare
Este folosit şi în tratarea toxiinfecţiilor alimentare şi a enterocolitelor.
Ceaiul de păpădie ajută la detoxifierea organismului
Este bogat în vitamine şi minerale. Printre acestea se numără vitaminele A, B, C, D, zincul, fierul şi potasiul.
Ceaiul de chimen stimulează enzimele pancreatice
Combate flatulenţa, are efect antibacterian şi antispastic şi are capacitatea de a regla flora digestivă. Ca şi ceaiul de mentă, este folosit în tratarea toxiinfecţiilor alimentare şi a enterocolitelor.
Ceaiul de oregano sau de măghiran tratează infecţiile digestive
Ceaiurile făcute din aceste plante stimulează digestia, fiind eficiente şi în detoxifierea organismului.