29 octombrie 2020
Chisinau
Fără categorie

Școala de vară sindicală din Ucraina, o punte de legătură și schimb de experiență

Loading
Fără categorie Școala de vară sindicală din Ucraina, o punte de legătură și schimb de experiență
Școala de vară sindicală din Ucraina, o punte de legătură și schimb de experiență
scoala-sindicala-ucraina

Foto: sindicate.md

 

Pentru al doilea an consecutiv, Cen­trul de solidaritate şi Organizația obștească „Трудові ініціативи“ au organizat școala sindicală de vară, la Odesa, pentru 50 de tineri lideri ai organizaţiilor sindicale din Ucraina.

 

Cu un cuvânt de salut a venit directorul Centrului de solidaritate în Ucraina, Belarus și Moldova, Tristan Masato, care a menționat că numai tinerii vor spori nivelul de dezvol­tare al mişcării sindicale, că asigurarea drep­turilor omului și construirea unei societăți civile depinde de tineri. El a urat tuturor participanților spor la lucru și a subliniat faptul că proiectele care urmează a fi elabo­rate în urma școlii de vară vor fi susținute de către Centrul de Solidaritate şi Organizația obștească „Трудові ініціативи“.

Alături de lideri activi din Ucraina, la școala de vară au participat reprezentanți din Moldova și Belarus. Din Republica Mol­dova au participat Jana Șveț, președinta organizației sindicale din cadrul Î.S. „Com­binatul Poligrafic”, Federația Sindicatelor din Comunicații, și Nicon Beregoi, pre-ședintele organizației de tineret din cadrul Î.S. „Floare Carpet”, Federația Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Ușoară.

În cadrul instruirii, tinerii au abordat probleme foarte importante și actuale, pre­cum ar fi drepturile la muncă decentă şi ro­lul sindicatului în soluționarea conflictelor de muncă, cum pot fi organizate acțiuni de informare, proteste. Reprezentanții sindi­catelor din Republica Moldova au prezentat proiectele pe care le-au elaborat și imple­mentat în cadrul organizațiilor lor primare.

Participanții la școala de vară au fost implicați în cadrul forumului teatrului, unde tinerii și-au dezvoltat abilitățile actoricești și au jucat scene de teatru pe tematică sindica­lă. Tinerii au organizat o campanie de infor­mare despre sindicat în parcul Victoriei.

La final, toți participanții au primit cer­tificate și au plecat spre casă cu noi impre­sii, cu experiențe și cunoștințe teoretice și practice gata pentru aplicare în activi­tatea organizațiilor sindicale din care fac parte.

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com