25 octombrie 2020
Chisinau
Fără categorie

Salariul unui pilot din Moldova poate ajunge la 7 mii de euro

Loading
Fără categorie Salariul unui pilot din Moldova poate ajunge la 7 mii de euro
Salariul unui pilot din Moldova poate ajunge la 7 mii de euro
piloti-moldova

Foto: skyscrapercity.com

 

Cea mai nouă companie aeriană din Republi­ca Moldova, lansată oficial la sfârșitul lunii aprilie, este în căutarea a trei piloți de aero­nave. Salariul de bază oferit de operatorul Fly One constituie, potrivit informației publicate pe site-ul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, 8392 de lei. Piloții ajung însă la sfârșit de lună să ridice lefuri mult mai mari, de până la 7.000 de euro, spun reprezentanții Fly One, comunică bani.md

 

Potrivit lui Nicu Berla, director general Fly One SRL, salariul unui pilot în cadrul companiei variază în funcție de calificare, dar și de numărul orelor de zbor efectuate pe parcursul unei luni.

Astfel, lefurile celor care se află ore în șir la bordul unei aeronave variază între 1.500 de euro și 7.000 de euro.

Fly One efectuează curse spre 11 destinaţii din Ru­sia şi Europa: zboruri regulate spre Voronej, Sankt Pe­tersburg, Verona, Florenţa, Barcelona, Londra, Lisabo­na, Dublin şi curse charter către Antalya, Heraklion şi Rhodos.

Potrivit datelor Camerei Înregistrării de Stat, com­pania Fly One SRL a fost fondată de Maria Cebotari, soția ministrului Justiției, Vladimir Cebotari, care, potrivit anticorupție.md, deține o cotă de participare de 40%. Informația respectivă ar fi trecută inclusiv în declarația de avere a lui Vladimir Cebotari. Alte 40% din SRL le deţine Tudor Carabadjac, iar Nicu-Adri­an Berla din România a contribuit în afacere cu 20%. Acesta este și unul dintre acţionarii companiei Fly Le­vel, specializată în cursuri de pilotaj şi formarea înso­ţitorilor de bord.

Compania Fly One SRL a fost fondată cu un capital social de 500.000 de lei.

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com