15 octombrie 2019
Chisinau
Social

Salariul minim, până la nivelul minimului de existenţă

Loading
Social Salariul minim, până la nivelul minimului de existenţă
Salariul minim, până la nivelul minimului de existenţă
24tv.ua

Tendinţe în domeniul salarizării la nivel internaţional, standarde internaţiona­le în ceea ce privește formarea salarii­lor au fost abordate de sindicalişti din Europa de Est și Asia Mijlocie, în cadrul unui seminar internaţional, care a avut loc recent la Aghveran, Armenia. Fami­lia sindicală din Moldova a fost repre­zentată la acest forum de Sergiu Iurcu, şef al Departamentului protecţie soci­al-economică din cadrul CNSM, şi de Ana Moldovanu, consultant superior în cadrul aceleiaşi subdiviziuni.

Sergiu Iurcu a menţionat la forum că în Republica Moldova minimul de existență este reglementat prin acte normative co­respunzătoare, în funcție de posibilitățile financiare ale țării.

„Sindicatele nu sunt însă de acord cu o astfel de formulă, or, resursele financiare din bugetul țării sunt limitate, iar formula respectivă nu obligă statul să ridice valoa­rea minimă a salariului (60 USD), a pensii­lor (61 USD), burselor (20-27 USD), a altor alocaţii şi compensaţii până la nivelul mi­nimului de existenţă (113 USD)”, a relevat Sergiu Iurcu.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com