23 august 2019
Chisinau
Social

Salariații de la întreprinderi, asiguraţi împotriva accidentelor

Loading
Social Salariații de la întreprinderi, asiguraţi împotriva accidentelor
Salariații de la întreprinderi, asiguraţi împotriva accidentelor
Vocea poporului

Aspecte ce țin de prevenirea acciden­telor de muncă au fost abordate la un seminar pe care l-a organizat recent Federaţia Sindicatelor Lucrătorilor din Sfera Deservirii Sociale şi Producerii de Mărfuri „SINDINDCOMSERVICE”, la care a participat și  activul sindical de la SA „Termolelectrica”.

În debutul seminarului, Ana Selina, pre­şedinta federaţiei, a vorbit despre proble­mele cu care se confruntă membrii Federa­ţiei „Sindindcomservice” şi despre căile de rezolvare a acestora, precum şi despre cele mai importante prevederi ale Convenţiei co­lective la nivel de ramură. Totodată, liderul sindical a oferit detalii referitor la Campania CNSM „Contractul colectiv de muncă – ga­ranţia drepturilor tale”.

Viorel Guja, şef-adjunct al Inspectoratu­lui Muncii al Sindicatelor, a spus că, de la începutul anului curent şi până în data de 23 martie, în țară s-au produs 85 de acci­dente de muncă, dintre care 10 au fost mor­tale, fiind implicaţi 13 salariaţi, iar alte două – grave, în care au fost implicaţi trei angajaţi. O bună parte a angajaţilor implicaţi în accidente de muncă grave îşi pierd temporar capacitatea de muncă, iar în unele cazuri ei se aleg şi cu grade de dizabilitate.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com